LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 9 dec 2019

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 9 dec 2019

uber

Hoe veilig is Uber? In 2017 en 2018 waren er wereldwijd 464 verkrachtingen door taxichauffeurs en 5.500 aanrandingen. 19 van de klanten werden vermoord door de chauffeur.

De AEX is vrijdag dan eindelijk boven de 600 gesloten. Beleggers waren massaal weer heel positief.

Telecombedrijf Ericsson heeft in het verleden in verschillende landen steekpenningen betaalt. Echter niet in de VS. De VS heeft het bedrijf een miljard dollar schikkingsvoorstel voorgelegd waarop Ericsson akkoord is gegaan. Een mooie manier voor de VS om bedrijven wereldwijd eerlijk te houden en tegelijk de Amerikaanse staatskas fors te vullen. Dat is het voordeel als je een groot en belangrijk land bent.

De twee oprichters van Google gaan het bedrijf verlaten. Hun aanpak was nieuw en verfrissend. De vraag is of die aanpak na ruim twintig jaar nog altijd ‘van deze tijd is’. De spanningen tussen leiding en medewerkers is nogal toegenomen nu Google ook voor defensie wil aan werken. Recent werden ook vier medwewerkers ontslagen omdat ze zich te kritisch uitlieten over Google.

Het is nu zes maanden onrustig in Hong Kong en toezeggingen van de overheid zijn er nog altijd niet. Hoe lang kan en mag dit nog doorgaan of zal de overheid toch op een gegeven moment serieus om de tafel willen zitten? Dat laatste lijkt onwaarschijnlijk door de externe druk van China.

Facebook en Instragram denken dat het achterhouden van likes posters zal aanmoedigen om meer posts te plaatsen. Ze gaan dat dus uitproberen. Mij lijkt het gewoon een form van bedrog naar je klanten toe.

Het is wereldnieuws… De CEO van Goldman Sachs komt met de Metro naar het werk en hij is DJ in het weekend. Zaken die hem overigens door zijn collega’s worden afgeraden.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *