LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 8 okt 2020

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 8 okt 2020

  • Vannacht was het vice presidenten debat… Meestal oninteressant, maar nu de presidentskandidaten er een potje van maken was er de hoop dat de jonkies het mogelijk beter zouden doen… Het was… niet zo heel interessant. Bij de nabesprekingen ging het over het roze oog van Pence en de vlieg in zijn haar. Dan weet je al dat de inhoud er niet echt toe gedaan heeft. De kandidaten ontweken de vragen en kregen daar ook de kans toe. Ze maakten geen fouten.
  • Nog weer een stunt van Trump. Hij heeft de gesprekken tussen zijn team en de oppositie over een stimulatiepakket stilgelegd en wil nu alleen maar een eenmalige cheque met zijn naam en 1200 dollar er op uitgeven aan iedere Amerikaan die een inkomen onder een bepaalde grens heeft. Kleine kans dat dit het gaat halen, want het geeft bijna iedereen geld, daar waar je veel beter meer geld kan geven aan mensen die het écht nodig hebben. Mensen bijvoorbeeld die dreigen uit huis gezet te worden. Niets is zo dramatisch in ingrijpend als dakloos worden. De gesprekken tussen de teams waren er juist om gericht en effectief steun te kunnen geven aan hen die het nu dringend nodig hebben. In het voorstel van de Democraten zat overigens ook een 1200 dollar cheque. De cheque zelf is dus niet Trumps idee. Hij wil alleen niet aan enkele andere punten omdat hij bang is dat daarmee de Democraten zouden kunnen scoren.
  • JP Morgan Chase is bereid 30 miljard dollar apart te zetten om de apartheid in de VS tegen te gaan. Is is geen blanco cheque gift. Het gaat om goedkope leningen, investeringen en slechts deels giften aan belangengroepen. Bijna de helft gaat uitgegeven worden aan leningen ten behoeve van betaalbare huurwoningen en hypotheken met een lagere rente. Ik ga kijken of ik in de ontwikkeling van die lage prijs huurhuizen ook een grotere rol kan spelen. Amerika breed bezien bied ik de goedkoopste huurhuizen die in de VS te krijgen zijn. Het probleem is in de VS het feit dat de schooldistricten bepalen wat de waarde van de woning is. Je moet je kinderen naar de wijkschool laten gaan. Zwarte scholen zitten zonder geld en zijn bar slecht. Die achterstand kan de zwarte bevolking niet inhalen. Dat bijna communistische schoolsysteem moet echt veranderen.
    Dat wil de blanke meerderheid niet, want het zou een einde van de apartheid in de VS betekenen.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *