LADEN

Typ om te zoeken

KPN in beeld bij potentiële overnemer

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

KPN in beeld bij potentiële overnemer

glasvezel

Het Zweedse EQT heeft interesse in KPN. KPN is namelijk in Nederland de toonaangevende partij voor Internet via Glasvezel. Dat is ook de specialiteit van EQT.
EQT is al eigenaar van Delta Fiber dat vooral op het platteland en in de dorpen actief is. KPN heeft zich vooral geconcentreerd op stedelijke posities.
De vraag is natuurlijk wel of we in de Nederlandse markt blij moeten zijn met een buitenlandse partij die dan bijna heel de glasvezelmarkt in handen heeft. We hebben ooit de zaak weg uit een monopolie van de overheid gehaald en nu gaan we naar een monopolie van een buitenlandse marktpartij.
Die partij is niet goedkoper dan ooit de overheid was, want het inefficiënte van de overheid wordt gecompenseerd door de benodigde winst van de commerciële partij.
Heel die beweging richting de vrije markt was leuk voor enkele rijke ondernemers, maar per saldo zijn de klanten er niet wijzer op geworden.

Tags
Vorig artikel
Volgend artikel

1 Reactie

  1. Bram Roskam 28 oktober 2020

    Het gaat hier alleen over de infrastructuur, voor het gemak wordt even vergeten hoe duur het bellen via vast en mobiel was voor de privatisering. Marktwerking heeft hier wel degelijk een positieve invloed gehad.

    Beantwoorden

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *