LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 8 okt. 2019

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 8 okt. 2019

syrie, koerden, turkije

De stap van Trump om aandacht weg te trekken bij zijn impeachment lijkt hem fors te bijten. Het verraad richting de Koerden gaat zelfs de meest trouwe Republikeinse Trump fans te ver. Overigens ging Trump in de god-stand bij het reageren op de kritiek. Hij zou Turkije met zijn enorme en beste brein te wereld wel in de gaten houden. Als Turkije zich zou misdragen zou hij het land wel even economisch platleggen zoals hij eerder gedaan heeft. (In zijn dromen ongetwijfeld)

Nu de Koerden onder grote druk van Turkije komen, moeten ze besluiten wat ze gaan doen met de 12.000 IS(IS) gevangen strijders. Kunnen ze die overdragen aan Turkije? Moeten ze ze doodschieten of moeten ze ze loslaten? Wat kunnen ze als Turkije de Koerden vol gaat aanvallen? Wat zou u doen? Hoe kan een land als de Verenigde Staten ze zo verraden?

De goudprijs is weer even onder de $1.500 per Troy ounce gekomen. Dat is opmerkelijk, gezien de onrust die nu weer in Syrië is ontstaan vanwege het verraad van Trump.

Wie nog een vakantie wil plannen bij Neckermann gaat beter niet vooruitbetalen. De kans is groot dat het bedrijf wederom op omvallen staat.

Bij Nedcar in Limburg verdwijnen 700 uitzendbanen. De automarkt is aan het krimpen en het lijkt een structurele krimp te zijn.

Griekenland hoopt in 2020 op een groei van 2,8%. Ze willen daarvoor meer investeringen doen en verdere belastingverlagingen doorvoeren. Ze hopen dat minder belastingen de activiteit zal aanwakkeren. De vraag is of dat wel werkt. In mijn ogen zal een procent minder belastingen het grote verschil niet maken. Minder administratieve rompslomp en hulp voor starters is veel beter.

De winst van Samsung is snoeihard aan het dalen. De winstdaling over het derde kwartaal is 56% ten opzichte van vorig jaar.

De beurs van Hong Kong heeft het bod op de beurs van Londen ingetrokken. Het lukte niet het management van de beurs van Londen op haar hand te krijgen.

Het ziet er naar uit dat de Brexit plannen van BoJo door de EU afgewezen gaan worden. BoJo staat naar verluidt al klaar om Ierland en de EU de schuld te geven. Dat hij zelf met een opgewarmd en eerder afgewezen Teresa May plan naar Europa is gekomen moeten we dan maar even negeren.

Acht Chinese tech. firma’s zijn op de Amerikaanse zwarte lijst gekomen vanwege mensenrechten overtredingen in China. Het gaat vooral om firma’s zie actief zijn in video bewaking.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *