LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 8 mei 2018

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 8 mei 2018

 

  • Heeft u gisteravond het Vectorvest Webinar gemist? Vandaag kunt u het hier nog even afkijken! Let op, tijdelijke aanbieding van gratis proefabonnement.
  • De spanning rond de Iran deal loopt op. Het gaat niet om de deal, het gaat om olie en de oliedollar. Het is hetzelfde verhaal als met Libië, Irak en Syrië. De VS heeft altijd een vijand nodig en iedereen die de dollar hegemonie wil breken is het volgende slachtoffer.
  • Bij de kinderopvang mogen medewerkers volgend jaar nog slechts drie kinderen onder hun hoede hebben. Er is dus veel extra personeel nodig en de kosten zullen fors gaan stijgen. De regeldrift van de overheid draait alles in de soep.
  • Nissan stopt met het aanbieden van dieselmotoren in Europa. Ze willen de strijd niet langer aangaan, want de milieuregels worden zo strikt dat de motoren eigenlijk niet meer concurrerend gemaakt kunnen worden. nissan
  • De Chinese handel met de VS nam in april fors toe ten opzichte van maart. Het overschot op de balans kwam 7 miljard hoger uit in april ten opzichte van maart. Het werd een overschot van 22 miljard dollar in april alleen.
  • Het Ministerie van Defensie in de VS wil dat buitenlandse investeringen beperkt worden in de wapenindustrie. Ze zijn bang dat belangrijke bedrijven overgenomen gaan worden door Chinese of Russische bedrijven, waarna de technologie op straat komt te liggen. In feite wil de VS dus vrije handel één kant op. Alleen de VS mag overal alles opkopen, maar andersom ligt nét even anders.
  • Wat is er gaande? John Kelly, minister onder Obama, is in het Midden Oosten om te praten over de Iran deal. Hij is echter geen overheidsfunctionaris meer. Is deep state hier openlijk Trump aan het uitdagen? Volgens Trump is Kelly illegaal bezig, maar dat is niet zo. Kelly is namelijk bestaand beleid aan het verdedigen. Hij mag volgens een obscure Amerikaanse wet geen nieuw beleid in het buitenland bespreken. Die wet is overigens nog nooit toegepast.
  • Aanstaande zaterdag VectorVest presenatatie in Eindhoven.
    Unieke aanbieding! Als u aangeeft via Beursbox te zijn gekomen is het proefabonnement voor u gratis! (Wel creditcard meenemen, die is namelijk wel verplicht)

 

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *