LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 8 maart 2023

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 8 maart 2023

  • Vandaag om 12:30 uur is er weer het volgende live lunchwebinar. Ik bespreek dan in misschien niet de vriendelijkste termen een AI aandeel dat in mijn ogen puur op de hype inspeelt. Klik hier om er bij te zijn.
  • Bij Jumbo komt nu zeker de vorige topman Van Eerd niet meer terug. Voor de onderneming een duidelijke keuze, want de onderneming moet ook gewoon verder. Ton van Veen neemt nu definitief het stokje over.
  • Duitsland steunt een EU lidmaatschap van Georgië. Dat terwijl dat land nu net in het nieuws is vanwege protesten omdat men meer druk op NGO’s wil kunnen zetten. NGO staat voor Non Govermental Organisation en deze organisaties worden veel gebruikt voor hulpverlening. Helaas zijn ze vaak ook dekmantel voor spionnen en proberen ze illegaal invloed uit te oefenen in landen waar ze actief zijn.
  • China zet nog altijd massaal in op duurzame energie, maar tegelijk is het aantal vergunning voor kolencentrales op een record aan het uitkomen.
  • Het is de bedoeling dat 6G telecom verbindingen in 2030 gemeengoed gaan worden. 5G is nog altijd bijna niet omarmd door consumenten en bedrijven. Het is allemaal iets te snel gegaan.
  • De U.S. Federal Trade Commission heeft Twitter gevraagd om de interne communicatie tussen Elon Musk en andere topmanagers aan haar te sturen. Elon Musk is nu boos aan het Twitteren dat het “a shameful case of weaponization of a government agency for political purposes and suppression of the truth!” is. Als hij zo veel geeft om de waarheid, waarom heeft hij er dan moeite mee om de communicatie over te dragen?
  • Rivian heeft beleggers schrik aangejaagd door aan te kondigen dat er nieuw geld nodig is. De koers verloor gisteren 15%. De aandelen stonden ooit op 172. Nu is de koers 14,68.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *