LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 8 januari 2021

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 8 januari 2021

  • In alle consternatie rondom de couppoging in Washington is bijna ondergesneeuwd dat Biden nu wel volledig en geheel is aangewezen als president-elect. Iets dat mij al vanaf enkele dagen na de verkiezingen duidelijk was, maar heel veel anderen bleven de leugens geloven.
  • Zonnepanelen waren in 2020 een goede investering. Er waren in Nederland tussen de 8 en 18% meer zonuren. Dat heeft deels te maken met de lock down, waardoor vooral de sluierbewolking door vliegtuigen heel fors minder was. Vooral in het zuiden waren er fors meer zonuren dan gemiddeld.
  • Boeing gaat 2,5 miljard dollar aan de Amerikaanse staat betalen om daarmee een rechtszaak over misleiding en bedrog rondom de 737 MAX te voorkomen. 500 miljoen van dat bedrag is bedoeld om familie van slachtoffers van de twee crashes te betalen. 1,8 miljard gaat naar vliegmaatschappijen die schade ondervonden vanuit dit schandaal.
  • Schotse vissers wordt nu gevraagd minder vis te vangen omdat hun vis door bureaucratie niet op tijd in de EU kan zijn. De vis zou al bedorven zijn voor ze echt is aangekomen.
  • In de VS zijn enkele ministers opgestapt. Hoe dan ook zouden ze 20 januari hun baan verloren hebben. Nu voorkomen ze dat ze moeten meewerken aan de overdracht en duidelijk wordt dat ze er een puinhoop van gemaakt hebben. Ik ben dus niet onder de indruk van deze late vertrekkers.
  • DNB wil minder fiscaal voordeel voor huiseigenaren. Dat huiseigenaren zelf hun onderhoud aan de woning moeten betalen vat DNB blijkbaar niet. Waar bemoeien ze zich eigenlijk mee? Tevens mist de bank de reden waarom huren omhoog geschoten zijn. (deregulering van Rutte)
  • In China is vlak bij Peking in een stad weer massaal Covid uitgebroken. De stad is afgesloten voor reizigers. In de VS liggen nu 132.000 mensen met Covid verschijnselen in het ziekenhuis.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *