LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 8 januari 2019

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 8 januari 2019

  • China en de VS praten weer met elkaar, maar een deal is, mede door het aanhoudende storende twitter geweld van Trump, nog ver weg.
  • Microsoft heeft twee testsupermarkten geopend en daarmee lijkt een entree door tech. bedrijven in de supermarkt sector vrijwel onafwendbaar.
  • Nissan topman Ghosn ontkent alle aantijgingen. Heel de actie tegen hem lijkt ingezet te zijn als middel om van deze machtige topman af te komen. Bij banken worden alle misstanden de medewerkers aangerekend, in de autobranche komt alle shit wel de topman toe. Dat mag toch wel opmerkelijk genoemd worden. Daar is dit een politiek spelletje. Nissan (en de Japanse overheid) was de deal met Renault zat, nu dat bedrijf de problemen bij Nissan opgeruimd heeft. Renault werd nu als een sta in de weg gezien.
  • De winst van Samsung viel dit kwartaal fors tegen en kwam 18% lager uit dan door analisten voorzien.
  • LG zegt dat haar winst tot wel 80% lager kan uitvallen in het 4e kwartaal van 2018. De lagere winst komt door hogere bonussen en hogere marketingkosten.
  • Het ziet er steeds meer naar uit dat het einde verhaal voor Sears wordt. Alleen Eddie Lampert is nog in de race voor een redding, maar zijn huidige bod was voor de huidige directie te mager. Ze laten dan liever de tent failliet gaan. Lampert wil 50.000 banen redden, maar heeft dan wel enkele harde eisen. Vandaag zou duidelijk moeten worden of ze er toch nog uitkomen. Saillant detail is dat nog al;tijd onderzoeken lopen naar transacties van oud CEO Lampert. De vraag is of een rechter hem wel het bedrijf terug wil geven terwijl die onderzoeken nog lopen.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *