LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 8 april 2020

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 8 april 2020

steun, hulp
  • We hebben een opname gemaakt van het webinar van gisteravond. In dat webinar een interessant project in Haarlem en een update van mijn twee Amerikaanse projecten. Kijk hier.
  • Een relatief kleine verhuurder van zakelijk onroerend goed gaat proberen de Chinese gigant AS Watson failliet te verklaren. De reden is het feit dat zijn huurder ICI Paris eenzijdig besloten heeft geen huur meer te betalen. Volgens de verhuurder een ongehoorde maatregel die je als huurder maar niet zo maar zonder overleg kan doorvoeren. Daarom de aanvraag voor faillissement bij de rechtbank. AS Watson bezit naast ICI Paris ook Kruitvat en in het VK de keten Superdrug.
  • Beter save than sorry… Ik heb mijn leningverstrekking in Neo Finance iets scherper gezet waardoor ik nu gemiddeld één lening per dag uitzet. Dat was eerder drie leningen per dag. Ik zet nu even ook geen C leningen meer uit.
  • Kleine ondernemers in de VS die een verzoek willen doen om bijstand lopen tegen het feit aan dat het aanmeldingsproces een ramp is. Banken hebben hun processen nog niet op orde, of zijn alweer gestopt, zoals Wells Fargo. Die bank wil wel weer open gaan, maar dan alleen voor bedrijven met minder dan 50 werknemers. Bank of America weigerde een hulpverzoek omdat de aanvrager geen rekening had bij de bank. Iets dat ook helemaal geen voorwaarde was. Kortom… een behoorlijke puinhoop.
  • Doen wij het in Nederland beter met de hulp? Neen, de meeste ondernemers blijken buiten de boot te vallen omdat de hulp vooral geschreven is op bedrijven met tientallen tot duizenden personeelsleden en grote dure kantoren. Veel kleine zaken zoals schoonheidssalons die dicht moeten blijven, krijgen niets. Vallen simpelweg buiten de boot. Ook veel gemengde bedrijven, bijvoorbeeld boerderij met feestzaal vallen buiten de boot omdat de feestzaal dan vaak niet apart als bedrijf is neergezet. De omzet is weg, maar ook hier geen hulp.
  • AH heeft in het eerste kwartaal 15% meer omzet gemaakt. Nu maar hopen dat er een mooie winstmarge op wc papier zit.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *