LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 7 okt 2020

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 7 okt 2020

  • Gisteren heeft de Amerikaanse president aangegeven dat hij voor de verkiezingen geen extra steunpakket aan de bevolking wil verstrekken. Wallstreet schrok er van en de beurs daalde na de bekendmaking. Men zocht naar de reden. Normaal gesproken is zo’n steunpakket goed voor de zittende president. Waarom wil hij het dan nu niet? Het antwoord is simpel. Hij wil onrust in de steden. Hij wil dat de steden in brand staan, zodat hij het leger kan inzetten en kan laten zien dat hij de sterke man is. Dát is de hoop die hij nu nog heeft om de verkiezingen te winnen.
  • Yarden mag van het Kifid de voorwaarden eenzijdig wijzigen. Dat zat er ook wel in. Immers, zou het bedrijf anders failliet gaan en dan had je als polishouder helemaal niets meer gehad. Het is een waarschuwing om maar niet zo maar “levenslange” polissen met bedrijven aan te gaan. Ik heb ook zo’n polis. In één keer alles afgekocht… Het is al twee keer eerder aangepast en nu betaal ik alsnog gewoon ieder jaar en ook nu gaan de voorwaarden weer verslechteren. Zonder die verzekeringskosten had ik mijn afscheid zelf wel drie keer kunnen betalen. Wat mij betreft mogen ze Yarden wel begraven.
  • Het was wel te verwachten, maar IKEA heeft de afgelopen maanden meer verkocht. De thuiswerkers hadden werkplekken nodig en massaal zijn die bij IKEA gehaald.
  • Junk bonds, dat zijn obligaties met een enorm risico, staan nu onder druk in Azië. Vooral in China zijn er veel vastgoedontwikkelaars die veel geld hebben geleend en enorm veel leegstaand (en slecht) vastgoed op de balans hebben staan. Een enorm risico dat boven de Chinese markt hangt en waar China nog mee moet afrekenen voor ze wereldwijd de nummer één economie kan worden.
  • Weet u wat een IPO is? Ik heb er deze video over gemaakt.
  • Ik heb gisteren 5 populaire Amerikaanse aandelen even “technisch” bekeken. Zie hier.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *