LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 7 november 2018

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 7 november 2018

social media, netneutraliteit
  • Eergisteren nam collega Jack Hoogland winst op een in juni 2017 ingenomen positie. Met zo’n 120% winst een net resultaat. Het is niet zo hoog als Jack indertijd hoopte, dat dan weer wel.

  • In de VS is een zaak over netneutraliteit niet voor het hoogste rechtscollege gekomen. De hoogste rechters vinden dat de FCC het recht heeft om de regels te veranderen.netneutraliteit Een puntje voor Trump derhalve. Hij heeft nog weer iets weten te veranderen. Of ze er in de VS gelukkig mee moeten zijn, dat betwijfel ik, maar Trump zijn handtekening staat er onder.
  • Gisteren zijn de verkiezingen voor Trump helemaal niet zo slecht verlopen. Hij verloor de meerderheid in het huis van afgevaardigden, maar de meerderheid van de republikeinen in de senaat werd juist groter. Een aantal belangrijke posities werden, soms met miniem verschil, toch (weer) door Republikeinen gewonnen. Zo zijn de gouverneurs van Florida en Texas republikein. Dat zijn twee belangrijke staten. Het is pertinent niet de democratische golf geworden die ze vanuit die hoek verwacht hadden. De democraten hebben te weinig karaktervolle politici en geen helder antwoord op de problemen die spelen in de VS, waaronder de opkomst van het populisme en het blank extremisme.
  • ABNAMRO maakt flink meer winst. De bank maakte netto 725 miljoen winst. Er komen volgend jaar twee bankiers in de Raad van Commissarissen. Zo willen ze de kernexpertise in de raad vergroten. Twee zittende leden zullen terugtreden.
  • De online omzet bij Ahold Delhaize is de reden dat het bedrijf een stevige extra omzet heeft weten te maken. Ahold wil in de toekomst nog steviger gaan inzetten op online omzet. Het moet ook wel om concurrenten als Amazon voor te blijven.
  • In Singapore komt er een beursvloer voor duurzame energie. Nu is dat het wereldnieuws niet. Wat wel wereldnieuws aan dit bericht is, is het feit dat de blockchain techniek deze beursvloer zal ondersteunen. Ze denken dat hierdoor de kosten van transacties flink lager zullen worden.

 

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *