LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 7 mei 2019

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 7 mei 2019

peter meijburg

Gisteren een leerzame presentatie van Peter Meijburg hier in ons kantoor in Best. Hij liet de aanwezigen zien hoe je met minder investering en minder risico meer procentuele winst kan behalen. Het is een heel andere aanpak en zeker het feit dat het risico veel lager wordt is interessant. Ik ga snel een nieuwe datum plannen, want ik denk dat meer lezers hier veel aan kunnen hebben.

PostNL heeft zo waar een hogere omzet geboekt. Helaas viel de winst wel iets tegen en was lager dan vorig jaar. Over heel 2019 verwacht het bedrijf een hogere omzet te gaan boeken.

Kendrion heeft haar omzet met 10% zien dalen. Een aanzienlijke stap terug. Met name de zwakke automotive sector speelt het bedrijf parten.

De consumentenprijzen waren in Nederland in april 2,9% duurder dan een jaar geleden. Vooral vakantieparken, benzine en vliegtickets waren duurder. Nederland staat met deze stijging op de eerste plaats in Europa. Let wel, dit is inflatie en het vreet aan de koopkracht van uw spaargeld.

Er is een wettelijke leidraad voor hypotheekverstrekkers. Ze moeten helder zijn over de oversluit boetes. 75% van de aanbieders houden zich niet aan de wettelijke leidraad. De AFM heeft nu een enorme foei naar de banken gestuurd. De banken zijn verplicht om alle oversluitboetes van na juli 2016 na te rekenen. De vraag is nu of de banken dit eigenlijk wel gaan doen. De verwachting is namelijk dat veel klanten dan geld terug moeten krijgen. Heeft u al (ooit) spontaan geld van uw bank teruggekregen?

De druk op China wordt ernstig opgevoerd door de VS. Of dat echt gaat helpen? De Chinezen willen geen toezegging te veel doen en realiseren zich ook wel dat het Trump alleen om de handtekening onder een verdrag gaat. Daarin heben ze de Amerikaanse onderhandelaars iets te veel getergd door terug te komen op eerdere afspraken. De onderhandelaars gingen naar hun top baby en die heeft er maar weer eens een tweet over uitgestuurd. De knuppel is weer in het hoenderhok gegooid en alle partijen proberen nu hun gezicht te redden. De onderhandelingen zijn terug bij af.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *