LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 6 november 2018

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 6 november 2018

swift, overboeking
  • Vandaag de tussenverkiezingen in de VS. Nog nooit hebben deze relatief onbelangrijke verkiezingen zoveel stof op doen waaien. Het gaat namelijk maar om een paar zetels in de twee huizen. Vandaag zal het Amerikaanse volk Trump een waarderingscijfer geven. Helaas zijn deze verkiezingen ver van eerlijk. Zo hebben heel veel Amerikanen hun stempas niet op tijd kunnen krijgen en zijn in heel wat staten de procedures zodanig aangepast dat vooral arme Amerikanen ontmoedigd werden om een stempas aan te vragen. In enkele staten moest je persoonlijk komen aanvragen… honderden kilometers verderop. Of je kan vandaag alleen maar stemmen in één stemlokaal tientallen kilometers verderop, terwijl je bijvoorbeeld vlak naast een stemlokaal woont.
  • Het betalingsnetwerk SWIFT heeft Iraanse banken van haar netwerk geweerd. Dit zorgt er voor dat Iran nu de noodzaak heeft om een nieuw systeem te ontwikkelen. SWIFT veroorzaakt hiermee dus haar eigen concurrent. swift, overboeking De SWIFT netwerkorganisatie is gezwicht voor Amerikaanse druk. De EU dreigt nu ook met sancties naar SWIFT toe en gaat nu mogelijk ook nadenken over een eigen betaalsysteem dat niet door de VS gestuurd kan worden. Alle SWIFT betalingen lopen overigens via de VS en worden daar opgeslagen en geanalyseerd door de geheime diensten aldaar.
  • Het racistische filmpje van Trump wordt nu, de dag van de verkiezingen door steeds meer netwerken geweerd. Ze hebben er hun tijd voor genomen. Trump zelf gaf als antwoord op de vraag of het filmpje in zijn ogen racistisch was het antwoord dat hij niet wist over welk filmpje het zou gaan… Standaard truc om maar geen inhoudelijk antwoord te hoeven geven.
  • Pakistan heeft een economisch probleem en dat probleem is een gebrek aan geld. Het land heeft nu China en niet de VS gevraagd of het kan helpen.
  • De winst van Deutsche Post is 77% lager. De reden daarvoor is reorganisatiekosten.
  • Adecco maakte mooie cijfers bekend, maar is bang voor tegenvallende groei in Europa. Kwartaalwinst was 270 miljoen euro.
  • Berkshire Hathaway heeft dit jaar ter waarde van 24,4 miljard dollar aan nieuwe aandelen van andere bedrijven gekocht. Het bedrijf zet eindelijk weer eens de vele miljarden cash aan het werk.
Tags
Vorig artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *