LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 6 mei 2021

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 6 mei 2021

  • De laatste maanden is vooral DOGE coin (DOGE) enorm in prijs gestegen. Slechts enkele account profiteerden enorm. Er zijn namelijk 107 accounts die 67% van alle DOGE munten bezitten. Er zijn 37 miljoen accounts die samen slechts 1,6% van alle DOGE munten bezitten. DOGE was in april de munt waar de meeste winst in te behalen was.
  • Eindelijk is duidelijk waarom de uranium aandelen zulke enorme bewegingen maken deze week. Er gaan geruchten rond over subsidies die kerncentrales gaan krijgen om maar langer actief te kunnen blijven. De VS heeft oude kerncentrales en moet of renoveren, of herbouwen. Renoveren is sneller en goedkoper en als er subsidies voor komen, dan is dat positief voor de uraniumsector. (We horen veel klagen over subsidies voor groene energie, maar eigenlijk gaat dit om veel grotere bedragen en het zijn grote bedrijven die weer profiteren. Ik ben dus geen voorstander van dit soort subsidies, maar als het de aandelenkoersen van mijn aandelen omhoog jaagt, dan klaag ik even niet. Uraniumaandelen stegen weer flink gisteren.
  • Ik las ergens de terechte waarschuwing dat pump and dump praktijken nu schering en inslag zijn bij crypto’s. Bij aandelentransacties is dat illegaal en er staan zware straffen op. Bij crypto handel geldt die criminaliteit nog niet!
  • Facebook handhaaft het blokkeren van het account van voormalig president Trump maar moet wel binnen zes maanden met een juridische en steekhoudende onderbouwing komen als het die blokkade wil voortzetten. Het bedrijf heeft het advies gekregen om haar regels aan te scherpen zodat ook echt op basis van vaststaande regels ingegrepen kan worden.
  • Volgens een CoinDesk editor zal bitcoin ooit 1 miljoen dollar per stuk gaan opbrengen… Wie weet. De gekte is groot genoeg. Ik blijf zeggen dat de uiteindelijk waarde van bitcoin nul zal zijn. Er is uiteindelijk in bitcoin geen meerwaarde die beter is dan een meerwaarde die andere initiatieven zullen geven. Bitcoin heeft nu het voordeel van first mover, maar dat voordeel en de overheersing van bitcoin worden al minder. Lees in de Beursbox nieuwsbrief van vandaag verder over mijn mening over crypto’s.
Tags
Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *