LADEN

Typ om te zoeken

Crypto toekomst

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Crypto toekomst

Tegenwoordig kan je een Tesla kopen met bitcoins. Is dat het bewijs dat bitcoin een blijvertje is?
Mijn mening?
Neen.
Elon Musk is een heel slimme ondernemer die daar heengaat waar het populair en vooral winstgevend is. Bitcoin en Tesla zou je eigenlijk niet in één zin mogen uitspreken.
Tesla rij je omdat je (zogenaamd) CO2 neutraal wilt rijden. Bitcoin is zo energiezuinig als een Amerikaanse pooierbak uit de jaren zeventig. Dat Elon Musk dus ‘iets’ heeft met bitcoin heeft alleen maar te maken met het feit dat hij er enorm makkelijk geld mee kan verdienen.
Hij is wat dat betreft enorm slim. Hij kan meer geld verdienen met bitcoins heen en weer schuiven dan met de verkoop van auto’s die hij in zijn fabrieken maakt. Hij hoeft maar een twitterbericht over crypto’s de wereld in te sturen en hij kan weer 100 miljoen dollar bijschrijven.
Hij is in onder meer de cryptohandel zo marktbepalend dat hij de koers van bitcoin en andere crypto’s kan bepalen. Dat hij dus ter waarde van 2,5 miljard aan bitcoins heeft, heeft alles te maken met de winstgevendheid voor hem.
Maar bitcoin blijft als munt een gedrocht van een ding. De transacties zijn veel te duur en heel dat bitcoin gebeuren kost heel veel te veel energie.
Bitcoin zou puur vanwege de energie verspilling verboden moeten worden.
Vergis je als speculant niet hè. De munt kost heel veel om te maken en bestaat daarna. Er is niets gecreëerd, behalve een uitkomst van een belachelijk ingewikkelde rekensom. Je hebt in feite niets anders in handen dat het bewijsje dat de rekensom een keer met succes is gemaakt. Gefeliciteerd. Puur als munt zijn er crypto munten die minder energie kosten en meer kunnen.
Speculeren in bitcoins en andere crypto’s is nu leuk en extreem populair, maar er komt een keer een einde aan en de laatste uitkomst van de laatste som die gemaakt gaat worden bij bitcoin is nul.

Dat moet je je als crypto speculant wel realiseren.

Ik weet niet wat de oorzaak van het einde van de meeste muntjes en bitcoin straks zal zijn. Een verbod, een systeemfout, simpelweg het einde van de populariteit? Ik weet het niet, maar in mijn ogen is uiteindelijk in de toekomst de uitkomst nul.

Wat crypto’s en vooral de blockchain techniek er achter nodig heeft, is een killer applicatie. Dat die in de bitcoin chain er gaat komen, is een erg kleine kans omdat andere blockchains grotere voordelen hebben en flexibeler en energie zuiniger zijn. Ik zie een grote toekomst voor blockchain technieken. De muntjes zijn als de SMS voor onze communicatie. Leuk, maar facebook was pas écht de winstbrenger van de SMS techniek. SMS is nog altijd leuk, maar er valt niets mee te verdienen. De killer applicatie was Facebook, Twitter, LinkedIn etc. Het werd allemaal mogelijk toen slimme ondernemers zich gingen realiseren wat consumenten eigenlijk zochten in het SMS gebruik.
De vraag is, wat zoeken consumenten nu in het crypto muntjes gebruik? Wat zit daar nu écht achter? Degene die daar het antwoord op weet, en die de killer applicatie daarop weet te maken, die loopt binnen en heeft over tien jaar de grootste onderneming ter wereld.

Speculeren in crypto’s is nu wel extreem leuk en zeer winstgevend. Deze service doet het heel erg goed.

Wil je EN een goede uitleg EN vier zeer interessante cointips? Kijk dan hier.

Tags
Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *