LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 6 juni 2023

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 6 juni 2023

  • Microsoft gaat 20 miljoen dollar betalen omdat ze in de VS te weinig deed om de privacy van kinderen te beschermen. Het bedrijf verzamelde informatie over de kinderen zonder toestemming van de ouders gekregen te hebben.
  • Crypto exchange Binance is aangeklaagd door de Amerikaanse toezichthouder. De beschuldiging is dat het bedrijf bewust Amerikaanse regels en wetten overtreden heeft. Daarbij zou het bedrijf haar omzetten illegaal hoger hebben doen voorkomen als dat ze in het echt waren. Crypto’s kregen een forse koersdreun nadat het nieuws bekend werd.
  • Apple komt met een bril waarmee je een digitale laag kan creëren. Je kan je deels of geheel van de werkelijkheid afsluiten. Bij deels afsluiten kan je nog gewoon door de bril kijken, maar krijg je de digitale laag ook te zien. Ondertussen ‘ziet’ een persoon die naar de brildrager kijkt wel gewoon de ogen van die persoon. In de VS gaat de bril zo’n 3500 dollar per stuk kosten. Die bril lijkt op een skibril. Helemaal niet autistisch hoor, om daar mee door de stad te lopen. Zeker niet bij meer dan 20 graden.
  • Volgens Royal Carebean zijn cruises weer helemaal terug. Het bedrijf ziet de omzetten fors toenemen.
  • Zakelijk vastgoed in de VS is zeer sterk in prijs aan het dalen. Vastgoed expert Elon Musk denkt dat huizenprijzen wel zullen volgen… Wacht even… Elon Musk vastgoed expert? Waarom dat? Omdat hij extreem rijk is en ook een paar huizen heeft? Maakt dat hem een vastgoed expert? Hij is ook al een Social Media expert… Hij bezit immers Twitter en kijk hoe goed dat nu loopt…
  • De grote dam in de Dnipro rivier is doorgebroken. Hierdoor lopen grote delen van de lager gelegen grondgebieden onder water. Hoewel de Russen nu in eerste instantie er de meeste last van hebben, houdt het ook in dat een aanval van Oekraïne in de omgeving van Cherson nu vrijwel onmogelijk wordt. Wie het ook deed, het is een schandelijke oorlogsmisdaad.
  • De gasprijs in Europa is gisteren heel snel met maar liefst 20% gestegen. Ineens is er weer koperspaniek. Dit was niet nodig geweest, maar we laten commerciële partijen die een belang hebben bij hogere prijzen de inkoop van gas bepalen. We doen het onszelf aan.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *