LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 6 januari 2022

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 6 januari 2022

  • Gisteren een zware dreun voor aandelen uit Kazachstan. Zie verderop deze nieuwsbrief. Putin slaat zijn slag. Op dit moment lijkt de Internet verbinding met Kazachstan ook verbroken te zijn. Ik kom niet meer op de sites waar ik mijn informatie over het land vandaan haal.
  • Vooral de Nasdaq aandelen kregen gisteren een enorme koers dreun te verwerken. De Nasdaq index verloor ruim aan waarde. De reden was een signaal van de FED dat gelezen werd als zijnde dat de FED nu zou gaan taperen. Dat doet ze nog altijd niet, maar het is wederom vooral stoere praat. Beleggers schrokken er flink van. Vooral tech aandelen gingen omlaag en dat bied kansen in die hoek.
  • Het ARK Innovation exchange fund van Cathie Wood verloor gisteren 7,1% aan waarde.
  • We zitten nu twee jaar in de pandemie, een record aantal besmettingen en een lagere bezetting op de IC dan in januari van vorige jaren. Wat was het probleem ook alweer? Volgens mij was de echte pandemie al in 2020 voorbij en zitten we nu in de pandemie van angst. Steeds weer die bangmakerij en die angst voor wat kán komen.
  • LeasePlan wordt voor 4,9 miljard euro overgenomen door het Franse ALD. De deal moet eind dit jaar helemaal afgerond zijn. Aandelen LeasePlan zijn nu in handen van het ABP en van Goldman Sachs. De nieuwe naam zal NewALD worden.
  • De 500 rijksten in de wereld kregen er samen in 2021 maar liefst 1000 miljard dollar bij. Grootste winnaar was Elon Musk die in zijn uppie al 188 miljard dollar meer waard werd en nu krokodillentranen huilt omdat hij 10 miljard dollar belasting moet betalen. Samen hebben de 500 rijksten nu 8,4 biljoen dollar. (Bron Bloomberg) Hier vindt je de schandelijst
  • De inflatie in Turkije is officieel 36%. In het echt is de inflatie er veel hoger. Veel Turken zien de kosten omhoog schieten terwijl hun inkomen niet mee stijgt. Voedsel werd in Turkije het afgelopen jaar tussen de 50% en 100% duurder.
  • De koers van bitcoin ging vannacht gevoelig omlaag.
  • Is Alibaba koopwaardig? Ik heb er een video over gemaakt.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *