LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 6 februari 2019

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 6 februari 2019

trump, muur

Gisteren mocht Trump eindelijk de State of the Union uitspreken. Het was duidelijk dat grote delen van de speech niet door Trump zelf geschreven waren. Hij wees naar eenheid en overleg, maar blijft wel bij zijn standpunt dat Amerika een muur nodig heeft om de wilde hordes uit Mexico tegen te houden. Dat blijft dus een splijtpunt, want de meerderheid van de Amerikanen is tegen het bouwen van een nutteloze muur. Ook deed Trump een oproep niet langer onderzoeken te lanceren langs partij lijnen. Hij begint blijkbaar hete voeten te krijgen. Er zal in de VS nóg meer geld naar het militaire apparaat gaan. Over extra geld voor onderwijs en zorgverzekeringen is niet gesproken. De prioriteiten zijn duidelijk, de VS is zich aan het voorbereiden op oorlog.

  • Facebook bleek de CEO wel berichten te kunnen laten wissen, terwijl gewone gebruikers dat niet konden. Die situatie zal volgens Facebook aangepakt worden zodat iedereen berichten kan wissen.
  • Unilever heeft het Engelse Graze voor ongeveer 150 miljoen pond overgenomen.
  • Tomtom heeft in 2018 winst bijna 45 miljoen euro gemaakt. Na de verkoop van de voertuigvolgsystemen aan Bridgestone is het bedrijf volgens CEO Harold Goddijn weer gefocust op één aandachtsgebied.
  • India wil wetten intorduceren die de populariteit van Chinese Social Media Apps binnen de perken moeten gaan houden. De apps eigenaren moeten bijvoorbeeld een kantoor in India aan gaan houden.
  • Trump heet afgelopen zomer geheel zelfstandig de sancties tegen het Chinese bedrijf ZTE teruggedraaid. Laat nu juist dit bedrijf daarna illegaal bezig te zijn gegaan rondom zaken waarvoor juist de sancties werden ingesteld. Senatoren hebben daarom wederom een voorstel gedaan de sancties weer in te stellen. Deze stap komt slecht getimed vanwege de besprekingen tussen China en de VS.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *