LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 6 dec 2019

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 6 dec 2019

uber

Uber kreeg een veeg uit de pan van AOC. De reden? Bij Uber wilden de witte boorden medewerkers op het hoofdkantoor niet hun handen wassen in dezelfde wasbak als dat de lokale chauffeurs dat doen. Er moesten aparte ruimtes voor komen.

China gaat de tarieven op Amerikaanse varkensvlees en soja wegnemen. Ze doen het voorkomen als een opening naar de VS toe, maar het land heeft deze producten keihard nodig en de tarieven maken deze producten te duur voor de Chinese consument. Dat is dus slecht voor de economie en de portemonnee van de armere Chinees. De Chinese regering kan onrust over voedselprijzen niet gebruiken.

ING heeft een schikking weten te regelen met de Italiaanse autoriteiten. ING zal 30 miljoen euro overmaken en is daarmee van verdere strafvervolging af. Wederom komen de bankiers weg met witwas fraude op een enorme schaal.

De EU gaat de termen “groen” en “duurzaam” in de obligatiemarkt van strenge voorwaarden voorzien. Je mag voortaan je obligatie maar niet zomaar deze termen meegeven. Op dit moment gaan er ter waarde van 180 miljard euro obligaties rond die zeggen groen en duurzaam te zijn.

Albert Heijn bleek een geitenkaas spread te verkopen die grotendeels gemaakt was van koeienmelk. Het bedrijf noemde het ook een seizoensgroente, maar de groenten bleken uit verre landen te komen en niet uit Nederland. Een bedrog product derhalve en Albert Heijn gaat daarop haar aanbieding aanpassen. Seizoensgroenten staat straks alleen nog maar voor Nederlandse producten.

Fastned heeft veel meer geld opgehaald dan ze aanvankelijk minimal wilden hebben. Ze vroegen minstens drie miljoen en ze hebben ondertussen al 7,5 miljoen euro opgehaald. Er kan en mag maximaal 15 miljoen worden opgehaald.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *