LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 6 april 2021

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 6 april 2021

  • Gisteren sloten de Amerikaanse beurzen op recordhoogte. In de VS waren de beurzen wel open.
  • LinkedIn heeft de meerderheid van haar medewerkers een week betaald vrij gegeven. De reden is dat veel medewerkers tegen een burn out aan liepen en met deze stap hoopt het bedrijf een groter probleem voor te zijn. In de VS kennen ze erg weinig vakantiedagen. Misschien een teken dat er ’te’ weinig betaalde vakantiedagen zijn?
  • De VS wil nog altijd wraak nemen vanwege de digitaks. Die digitaks vraagt van Internet bedrijven om belastingen af te dragen in de landen waar ze omzet maken. Dat zint de Amerikaanse overheid niet. Dit raakt namelijk vooral Amerikaanse bedrijven die nergens belasting betalen. Domme zet van de regering Biden om dit stomme Trump beleid voort te zetten.
  • Air France krijgt ene legale miljarden steun van de Franse overheid. In ruil raakt Air France haar dominante positie op Orly kwijt.
  • Tom Lee, de topman van Fundstrat, is van mening dat er een – face-ripping rally – in april komt. Hoe gigantisch gaat die rally volgens hem worden… Wel 3% in een maand! Wauw… Over een belachelijke uitspraak gesproken… 30% is face ripping. 3% is gewoon beweging. Maar goed”face ripping” deed het hem. Dat was voor CNBC goed genoeg om er een hoofd item van te maken.
  • Credit Suisse gaat haar dividend korten. Dit ivm de verliezen die ze recent maakte bij de liquidatie van het in de problemen gekomen donkere hedge fund. Enkele topmannen zullen de bank nu ook gaan verlaten. Het totale verlies voor Credit Suisse kan wel oplopen tot 7,5 miljard dollar.
  • Google stapt over van Oracle naar SAP als het gaat om haar financiële software.
  • In de VS heeft Google een rechtszaak tegen Oracle gewonnen. Het gaat hier om het feit dat Google duizenden regels code gekopieerd heeft bij de ontwikkeling van Android. Oracle vond dat het copyright had. Google vond het ‘fair use’. De hoogste rechters vonden dat Google verder ontwikkelde en dat dit moet kunnen. Ik vraag me af of dat dan ook niet moet gelden voor muzikanten die verder ontwikkelen op een bestaand liedje. Waarom moet je daar dan wel voor betalen aan de originele artiesten?
Tags
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *