LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 5 november 2018

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 5 november 2018

– De vernieuwing van de Beursbox site is grotendeels mislukt. Het nieuwe thema bleek niet in staat om veel bezoekers te verwerken. Er is nu eea uit het thema gesloopt zodat het weer werkt, maar daarmee is de kern van de verandering ook om zeep geholpen.
– Dat Beursbox niet de enige is die een mislukte site aanpassing onderging bewijst Euro Pacific Bank. Hun site werd ook aangepast en er is aan alles gedacht, behalve aan de bezoeker van de site. Je moet regelmatig formulieren opnieuw inzenden en vooral dat deel is zo ver verstopt dat een mens haast goddelijke gaven moet bezitten om dat op de site terug te kunnen vinden. Ik ben in overleg met hen om daar verbetering in aan te brengen.
– Apple heeft vrijdag 7% van haar waarde verloren en is nu weer minder dan 1 biljoen dollar waard.
– GoPro heeft vrijdag 24% van haar waarde verloren. Dit ondanks het feit dat de CEO positieve verwachtingen uitsprak.
– Morgen zijn de Amerikaanse tussentijdse verkiezingen. Het zal duidelijk worden of de Amerikaan het beleid (of het gebrek er aan) van Trump nog pruimt. Er is van alles aan gedaan om Republikeinen te laten winnen, waaronder in enkele staten het aanpassen van de kiesdistricten zodanig dat de republikeinse kandidaat bijna niet kan verliezen. Jongeren kunnen de doorslag gaan geven. Die zijn in veel data-analyses nog niet meegenomen.
– In Colorado hebben de buren van een cannabiswinkel een rechtszaak aangespannen. Ze vinden dat hun huis minder waard is geworden nu er een dergelijke onderneming naast ze gevestigd is. In Nederland hebben we daar de planschade wetgeving voor. In de VS Niet, daar gebruiken de buren nu een federale anti-afpersingswet voor het aanklagen van het bedrijf.
– Het aandeel Kraft-Heinz kreeg vrijdag een koersdreun van 10% te verwerken.

De winstverwachting werd niet gehaald en beleggers kozen er voor om het aandeel in de uitverkoop te doen.
– Berkshire Hathaway heeft haar kwartaalwinst verdubbeld, mede dankzij de belastingverlaging voor het bedrijf. Er gaat voor 0,9 miljard dollar aan eigen aandelen ingekocht worden.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *