LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 5 juli 2019

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 5 juli 2019

concentratiekampen USA

De Amerikaanse concentratiekampen aan de zuidelijke grens zullen de VS nog lang bijten. Het land dat zich lang kon voorstaan op haar goede voorbeeld en morele gelijk is nu ineens een voorbeeld geworden van hoe het niet moet. Het zijn concentratiekampen, hoe je er ook naar kijkt. De vraag is nu slechts op welke wijze hier een einde aan de praktijken gaat komen.

Gisteren is de onafhankelijkheid van de VS gevierd met onder meer een militaire parade die deels betaald werd met geld vanuit de nationale parken. Democratische politieke leiders werden niet uitgenodigd.

Hier ziet u Russische soldaten. In de Russische dictatuur is de jaarlijkse parade een mooi moment voor de regering om de eigen kracht te tonen.

Oud Unilever CEO Polman gaat armoede en klimaatverandering bestrijden… Waarom? Hij is in beide gevallen pertinent geen ervaringsdeskundige. Hij deed gewoon mee in de graaicultuur en Unilever is geen groene onderneming. Het deed wel wat stapjes, maar het liet ook mega palmolie plantages ontwikkelen. Het is goed dat hij zich inzet voor de maatschappij, maar deze onderwerpen zal hij zich nog in moeten gaan bewijzen.

China wil wel met de VS praten over een handelsakkoord, maar pas dan nadat de VS eerst de importtarieven weggenomen heeft. Dat zie ik niet gebeuren, dus de gesprekken zitten na slechts vier dagen alweer muurvast. Het gaat ongetwijfeld goed nieuws voor goud worden.

OPEC heeft nogmaals voor een periode van negen maanden vrijwillig 1,2 miljoen vaten olie per dag uit de markt gebracht. Dit om De Amerikaanse olieproductie ruimte te geven zonder de markt te overvoeren met olie.

De winst van Samsung is dramatisch lager dan een jaar geleden. Ze spreken de verwachting van een 56% lagere netto winst uit. De vraag naar geheugenchips is flink teruggevallen.

De Engelse overheid heeft een Iraanse olietanker met als einddoel Syrië aan de ketting gelegd. Iran is nu behoorlijk boos geworden. Europa heeft sancties tegen Syrië lopen. De olietanker was, om niet op te vallen, helemaal om Afrika heen gevaren.

De prijs van bitcoin loopt weer op en ook de goudprijs is weer boven de $1400 te vinden.

Tags
Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *