LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 5 dec 2022

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 5 dec 2022

  • De Amerikaanse futures staan vanochtend iets lager.
  • De prijs voor een vat Brent olie ligt nu rond de 86 dollar. WTI olie deed vanochtend 80 dollar per vat. Goud stond vanochtend even op 1.818 dollar per troy ounce en verloor daarna helaas weer wat waarde.
  • Misbruiken van Corona steun. Er zijn vorige week drie mensen aangehouden omdat ze voor miljoenen gefraudeerd hebben met Corona steun. Diep triest dat je op die manier denkt je slag te moeten slaan.
  • Het Nederlandse statiegeld systeem voor blikjes gaat pas op zijn vroegst op 1 april 2023 van start.
  • De VS wil pertinent nog altijd niet dat ASML haar machines aan China gaat verkopen. Als ASML dat niet kan of mag doen, dan is dat een enorme domper voor het bedrijf uit Veldhoven. Aan de andere kant realiseert de wereld zich nu ook dat China een oorlog zal ontketenen zodra het niet meer afhankelijk is van Taiwan voor moderne computerchips.
  • Aandelen GoTo hebben na de IPO al bijna 70% van hun waarde verloren. Een tweede aandelen aanbieding werd door bestaande pre IPO beleggers in het bedrijf genegeerd.
  • In China zijn fabrieksorders met maar liefst 40% gedaald! Dit is heel slecht nieuws voor de scheepvaart omdat de vraag naar scheepsruimte dan nu ook enorm gaat vallen. Veel Chinese bedrijven overwegen nu al twee weken voor het Chinese nieuwsjaar (21 januari) dicht te gaan. Voordeel van de enorme vraagval is dat hiermee mogelijk wel eindelijk weer rust gevonden kan worden in de wereldwijde logistiek. Na de blokkade van het Suezkanaal is het altijd steeds crisis in de sector gebleven.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *