LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 5 augustus 2019

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 5 augustus 2019

olietanker, iran, irak

Twee schietpartijen in de VS, beide gemotiveerd vanuit raciale motieven en uitgevoerd door rechtse blanken. De Amerikaanse geheime diensten zien blank reciaal gericht terrorisme als gevaar nummer één voor de VS. Eea aangemoedigd door hun eigen president.

Iran heeft nog weer een tanker in beslag genomen. Ditmaal een tanker uit Irak. Niet veel landen kunnen daar echt boos om worden. De olieregio van Irak is al min of meer onder de controle van Iran gekomen. Ze zijn nu dus nog wat laatste punten van verzet aan het opruimen.

Renault wil de fusiegesprekken met Fiat Chrysler intensiveren.

Huawei komt dit najaar met een smartphone waarop haar eigen besturingssysteem zal staan. Het grootste nadeel zal zijn dat er nog weinig apps voor zullen bestaan.

De rellen in Hong Kong houden aan. De vraag is wanneer China de façade van de twee systemen staat volledig los laat en de macht in Hong Kong volledig overneemt. Dat zou ee gevaarlijke stap zijn, want dan zou de onrust van Hong Kong kunnen overslaan naar Chinese steden.

De CEO van HSBC heeft er genoeg van en wil stoppen. Hij was pas anderhalf jaar in functie. Dat is dus een teken dat er hommeles is in de top.

Volgens geruchten is de laatste ronde van tarieven op China puur en alleen door Trump ingevoerd, tegen de adviezen van de experts in. China heeft nog niet bekendgemaakt hoe ze zal reageren. Het lijkt er op dat China in ieder geval niet zal toegeven aan de VS. Dit houdt in dat de boeren de verkoop van producten aan China wel op hun buik kunnen schrijven. Het is steeds duidelijker dat Trump slechts één trucje kent en dat was het. Diplomatie is niet aan hem besteedt. De strategie werkt duidelijk niet, maar Trump is de laatste die dit zal toegeven.

De goudprijs is weer flink gestegen! Ook de euro koers van bitcoin is weer boven de 10.000 gekomen.

Tags
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *