LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 4 november 2021

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 4 november 2021

  • In steeds meer landen wordt vaccinatie verplicht gesteld voor werknemers. Ook Ford wil dat haar werknemers op 8 december gevaccineerd zijn. Op dit moment is 84% van de werknemers gevaccineerd. Het risico is nu dat het bedrijf een deel van haar werknemers gaat verliezen. Vaccinatie is de VS is echter belangrijker dan hier in Europa omdat de mensen echt heel veel dikker en ongezonder zijn en dus kwetsbaarder.
  • ING zag de winst flink toenemen. Banken klagen steen en been en verhogen al hun tarieven, maar ondertussen steeg de netto winst van ING met grofweg 50%.
  • In Nederland merk je nu dat ‘eindelijk’ er tegengas komt tegen bepaalde maatregelen die niet uit te leggen zijn. Hoe kan je sportverenigingen vragen om vrijwillige bewakers bij de poort te zetten om leden die willen sporten tegen te houden? Sporten is juist gezond. Er zijn al Kamervragen gesteld over de wetenschappelijke onderbouwing van de corona pas. Die onderbouwing is er niet. Die komt er ook niet en de vraag is hoe lang volksvertegenwoordigers zich met een kluitje in het riet laten sturen. Er ontstaat een enorme economische schade door een maatregel die wetenschappelijk niet bewezen kan worden. Onbegrijpelijk.
  • Gaat de FED taperen? Ze zeggen nu dat ze daar eind deze maand mee willen beginnen. Hoeveel en wanneer precies blijft nog onduidelijk. Dit is wederom iedereen een worst voorhouden en de zaak weer drie weken vertragen.
  • De opgelegde Engelse vissersboot is weer vrijgegeven. Een Franse rechter vond dat de motivering voor de oplegging veel te zwak was.
  • Bij Albert Heijn hebben ze een nieuw concept bedacht. Je kan 12 euro betalen en dan korting krijgen op biologische producten en dubbele spaaracties. Beleggen bij de Appie dus.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *