LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 4 nov 2019

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 4 nov 2019

mcdonalds

Ik had gehoopt vandaag al met een nieuwe look voor de nieuwsbrief te kunnen komen, maar het vergt iets meer tijd. Bij deze de aankondiging dat de nieuwsbrief binnenkort aangepast zal worden.

Saoedi Arabië heeft aangegeven dat Aramco beursgenoteerd zal worden. Het bedrijf moet tot wel 2 biljoen dollar waard zijn. Er wordt overigens in eerste instantie maar 1% van de aandelen naar de beurs gebracht. Ik schreef al vaker, in mijn ogen de oplichting van de eeuw.

De CEO van McDonalds moet opstappen. Het is werknemers van het bedrijf verboden om relaties aan te gaan met collega’s. Wat deed hij zelf? U begrijpt het al. Hij vertrekt, maar is al lang binnen, dus het raakt hem vrijwel niet. Het enige waar hij een probleem mee heeft is dat zijn ego geraakt is. Immers kwam hij er niet mee weg en dat zal hem zeker dwars zitten.

De Asia Pacific trade deal tussen de meeste Aziatische landen rondom de grote oceaan komt er in 2020. Het gaat een enorm economisch blok vormen met China als grootste deelnemer. De VS is onder Trump weggelopen van dit blok.

De verkiezingen in Schotland zullen bij slecht weer behoorlijk aangetast kunnen worden. In Schotland is het rond die tijd (12 december) maar 6 uur licht. Als het dan ook nog slecht weer is zullen veel minder mensen gaan stemmen is de angst. Overigens zijn ze in heel het VK niet zo blij met de datum.

Microsoft heeft in Japan een test gedaan met een vier daagse werkweer. De productiviteit steeg 40%! De werknemers kregen allemaal dezelfde extra dag vrij en kregen daarmee een drie daags weekend. Belangrijke extra actie was de beperking van vergaderingen tot maximaal 30 minuten en vervanging van fysieke bijeenkomsten in virtuele bijeenkomsten via Internet.

JP Morgan Chase heeft 130 miljard in langlopende obligaties gestopt en heeft de hoeveelheid uitstaande leningen in haar portefeuille beperkt. De reden is dat administratief gezien obligaties als veiliger gezien worden. Deze stap maakt de bank dus volgens de regels veiliger. Of dat in het echt ook zo is, dat is afwachten. De verandering is een gevolg van het feit dat de overheid werkt met theoretische modellen. Daar schreef ik recent al eens over. https://www.beursbox.nl/nieuws-beleggen/economische-modellen

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *