LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 1 november 2019

Beleggers Nieuws Goud Laatste Nieuws

Marktbeeld 1 november 2019

boeing, problemen

Gisteren verliep de Congressessie volgens verwachting. De Republikeinen bleven maar hameren op de vermeende oneerlijke procedure. Ze kunnen immers inhoudelijk niets inbrengen tegen de impeachment. Deze is immers wettelijk gezien volkomen terecht, immers heeft Trump de regels zwaar overtreden. Vanaf nu gaat alles openbaar worden. Ik vraag me af of de Republikeinen dat écht wel willen. Ze vroeger er om, maar soms moet je hopen dat je wens niet uitkomt.

FiatChrysler en Peugeot gaan fuseren. Het hoofdkantoor komt… in Nederland. Ook de merken Alfa Romeo, Jeep en RAM vallen onder de fusie.

Winst Shell -15%. Volgens Shell vanwege de lagere prijzen voor energie.

Laura van Geest wordt per 1 februari de nieuwe voorzitter van de AFM. Ze is momenteel directeur van het CPB.

Extra problemen voor Boeing. Van een ouder type vliegtuig worden er nu wereldwijf 50 toestellen aan de grond gehouden omdat er scheurtjes in het metaal zijn ontstaan.

In China kan je nu vanaf omgerekend 18 dollar per maand gebruik maken van 5G technologie. Uiteraard alleen daar waar deze al geïnstalleerd is. Voor 5G is een enorme hoeveelheid aan antennes nodig. De snelheid is enorm, maar het bereik beperkt.

Het tekenen van het eerste deel van de deal tussen de VS en China is uitgesteld vanwege het niet doorgaan van de klimaattop in Chili. De klimaattop gaat nu naar Spanje, maar het is niet duidelijk of ook het tekenen van de beperkte deal dan ook daar gaat plaatsvinden. Het tekenen stelt niets voor, net zoals de deal in feite niets voorstelt. Trump wil graag een positief persmomentje om uit te kunnen melken.

De goudprijs is gisteravond ineens weer tot boven de 1500 dollar per troy ounce geschoten.

Tags
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *