LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 4 juni 2019

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 4 juni 2019

pensioen

Mijn vierde financieringsronde is afgerond. Voor het eerst is de financieringsronde niet vol ingetekend. Ik haalde ruim 91% van het beoogde geld. Ik vul dat nu verder zelf bij tot de gewenste 100%. Daarmee is het risico voor de deelnemers nog weer lager geworden. In die zin dus een meevaller voor deze deelnemers. We zijn weer druk op zoek naar nieuwe woningen. De lokale markt trekt aan, dus we moeten er iets meer werk voor doen.

Er dreigen pensioenkortingen voor miljoenen mensen in Nederland als de pensioenfondsen niet snel in staat zijn hun financiële situatie te verbeteren. Met Nederlandse tienjarige staatsleningen op een negatieve rente lijkt me dat een vrijwel onmogelijke opgave. De pensioenfondsen hadden gedacht betere beleggingsresultaten te gaan behalen, maar dat is enorm tegengevallen.

Steenkool is in enkele gevallen al duurder dan schone energie en de rol van steenkool zal financieel gezien binnen 10 jaar uitgespeeld zijn. Dat laatste is de verwachting van Francesco Starage de CEO van Enel, het grootste Europese energiebedrijf. De nodige energiebedrijven hebben nog veel waarde zitten in steenkoolvoorraden. De vraag is hoe snel die waarde nu gaat verdampen en wat dat gaat doen met de beurskoersen van die bedrijven.

De centrale bank van Australië heeft de rente verlaagd naar een record laagteniveau van 1,25%. Met de verlaging moet de economie weer een impuls krijgen.

Eén van de FED presidenten denkt dat de FED binnenkort wel eens met een rentedaling zal moeten komen omdat de economie begint te haperen. Hij denkt dat de tarief maatregelen tegen Mexico, China en India het noodzakelijk maken om ze te pareren met een renteverlaging om de economie sterk te houden. De inflatieverwachting is lager dan gewenst. Nu hebben spaarders een hekel aan inflatie, maar de FED bankiers zien deze inflatie wel graag rond de 2,2 liggen. Dan werkt hun geldsysteem het beste.

Tags
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *