LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 4 juli 2022

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 4 juli 2022

Aloys Mattijssen
  • Daytrading kon vrijdag op de IEX beleggersdag op veel aandacht rekenen. De presentaties over daytrading waren volledig gevuld. Dat terwijl enkele speeches van aansprekende CEO’s maar weinig bezoekers kenden. Zonde hoor. De CEO van Ahold had wel wat te zeggen. Op 12 juli geeft Aloys Mattijssen een webinar over daytrading en op 15 juli is hij hier live in Best. Je kan je nog opgeven!
  • Vandaag is de Amerikaanse beurs gesloten i.v.m. onafhankelijkheidsdag.
  • De Mooie Beursdag nieuwsbrief is gisteren verzonden. De maand juni was negatief. Er werden vijf aandelen verkocht. Drie met verlies. Het hoort er bij, maar wel jammer. De service kent voor de meeste aandelenposities die worden ingenomen strikte stop loss regels. Een flinke beursdaling is dus altijd goed voor de nodige exits. Op dit moment is het niet mogelijk om abonnee van de service te worden.
  • Ghana is naar het IMF gegaan om hulp te krijgen bij haar schuldencrisis. Ze wilden die hulp niet vragen, maar de situatie is redelijk hopeloos. Hoeveel landen gaan volgen nu de rente stijgt?
  • Rekening rijden, het ziet er steeds meer naar uit dat het in 2030 werkelijkheid gaat worden. Via die weg kunnen dan ook de elektrische rijders weer gewoon hun volledige belastingbijdrage op autorijden gaan doen. Nu ontlopen de elektrische rijders de accijnzen op brandstof. Het voordeel van rekeningrijden is dat je auto niet standaard zo veel meer kost. Het moet namelijk de motorrijtuigenbelasting gaan vervangen.
  • Volgens de Duitse KBA toezichthouder moeten 59.000 Tesla’s een software update krijgen. Slecht nieuws voor Tesla dat haar omzet 17,9% zag dalen in het tweede kwartaal.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *