LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 4 juli 2019

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 4 juli 2019

parade

Vandaag krijgt de VS, net als bijna alle andere dictaturen in de wereld een militaire parade. Trump heeft eindelijk zijn zin gekregen en het mag wat kosten, daar waar hij bij Obama steeds hamerde op wat het allemaal niet zou kosten. De Amerikaanse beurzen zijn vandaag vanwege Onafhankelijkheidsdag gesloten.

Amazon heeft in de VS toegegeven dat het de data die het vanuit Alexa verkrijgt onbeperkt bewaard EN deelt. De vraag is of deze praktijk ook in Europa plaatsvindt. Het zou mijns inziens tegen onze privacywetten indruisen.

Een nieuwe tweet van Trump lijkt er op te duiden dat de EU de volgende is die een ronde van tariefverhogingen voor haar kiezen gaat krijgen. Trump kan gewoon niet zonder de nodige ruzies leven.

Iedere zoveel jaar moeten inwoners van de VS een vragenlijst invullen. De gestelde vragen zijn jaren vooraf al bekend en moeten door een enorme molen voor ze gesteld mogen worden. Trump had graag snel wat extra vragen willen toevoegen, om zo sneller duidelijk te hebben of een inwoner legaal of illegaal aanwezig is. Dat mag niet van het hooggerechtshof en het Congres. Trump heeft echter aangegeven dat de berichten daarover fake news zijn en dat hij de vragen wel laat opnemen in de vragenlijst. Waarschijnlijk is Trump hier fake news, maar we gaan het afwachten.

Tussen het VK en China zijn bij de overdracht van Hong Kong de nodige afspraken gemaakt. Helaas blijkt China zich niet aan die afspraken te houden en het land is nu boos op het VK dat ze daar wat van durven te zeggen.

Blackrock heeft nu een 4,31% belang in Unilever. Het belang kent een 5,42% stemrecht. Benieuwd wat hun doel is met dit belang.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *