LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 4 januari 2017

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 4 januari 2017

  • Ze denken in Engeland dat de FTSE vandaag een nieuw record gaat zetten. Blijkbaar zien beleggers de Brexit nog altijd niet als een gevaar.
  • Trump heeft een oud Reagan official aangesteld als zijn belangrijkste man om internationale deals te sluiten. Robert Lighthizer is een grote criticus van China en het zal lastig worden om met hem in China potten te breken. Dat wordt simpelweg een ramkoers met China.

  • Het besluit van de Republikeinse senatoren om de onafhankelijke ethische commissie die hun handelen beoordeeld de nek om te draaien is na enkele uren storm weer teruggedraaid. Er was terecht zware kritiek op deze gang van zaken.
  • Trump blijft maar hameren over auto’s uit Mexico die in de VS verkocht worden. Het is onzin. Er worden niet zo veel auto’s uit Mexico geïmporteerd. Mexico maakt namelijk voornamelijk auto onderdelen. Japan en Canada zijn de voornaamste landen waarvan de VS auto’s importeert. Ford heeft nu aangegeven dat ze een geplande verhuizing naar Mexico niet door laten gaan. De vraag is natuurlijk wel, wat voor toezeggingen ze daarvoor van Trump hebben gekregen. Het is een slimme marketing zet van Ford, want de fabriek in Mexico zou auto’s gaan maken waarvan de verkoop fors bij de verwachting achterbleef. Ze maken dus mooie sier terwijl ze al lang inzagen dat de fabriek er niet kon komen.
  • China heeft besloten de waarde van haar Yuan vanaf 1 januari 2017 te vergelijken met een nieuw setje munten. Dit setje heeft een veel lagere inbreng van de Amerikaanse dollar. Dit is dus de eerste tegenreactie richting de onvriendelijke nieuwe Amerikaanse administratie.
  • Tesla vandaag in het nieuws. De omzetdoelstelling wordt niet gehaald. De eerste analisten houden er al rekening mee dat de tesla 3 er in 2017 nog niet gaat komen.
  • Tennet gaat een 325 lange elektriciteitskabel naar Denemarken trekken. Via deze kabel gaan we groene stroom uit Denemarken afnemen. Een schande eigenlijk dat we zelf niet in staat blijken deze groene stroom op te wekken. Via deze kabel kunnen tot wel 700.000 huishoudens van stroom voorzien gaan worden.
  • Gisteren heeft de BeursAccent Nieuwsbrief portefeuille een 100% winst genomen. Het was zelfs 120% winst en daarom zijn slechts 200 van de 500 aandelen verkocht. Verder is er een goud positie ingenomen.

 

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *