LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 4 februari 2021

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 4 februari 2021

  • Het Gamestop verhaal lijkt onderhand wel uitgespeeld te zijn. Het aandeel begon gisteren op slechts 105 dollar en eindigde op 92.
  • Voor wie denkt dat de Republikeinse partij in de VS NU pas verdwaalt in een soort eigen realiteit, is waarschijnlijk vergeten dat het de partij is die een oorlog in Irak begon op puur verzonnen feiten. Trump was niet degene die de alternatieve waarheid politiek van de GOP gestart heeft. Hij heeft er slechts op voortgebouwd. De gekozen republikeinse senatoren realiseren zich steeds meer dat er geen supporters van de partij meer zijn. Er zijn trumpers en de rest is vertrokken naar de Democraten omdat er geen serieuze rechtse partij meer is. De gewone “rechtse” kiezer is helemaal klaar met de constante stroom aan leugens en feiten ontkenningen vanuit de GOP.
  • De Brexit gaat nu vooral mis in Noord Ierland. De EU medewerkers zijn er weggehaald omdat ze er met de dood bedreigt werden door leden van de lokale bevolking. Het gevolg is dat de grens naar het VK nog altijd vol open staat via die route.
  • Ant Group heeft een deal met de Chinese regering gesloten. Het wordt nu een bancaire onderneming. Daarmee komt het ook onder Chinese bankregulering.
  • Tomtom maakte een forse omzetverlaging bekend. Vooral het tweede kwartaal 2020 was dramatisch.
  • Vastgoedinvesteerder WDP heeft 200 miljoen aandelen uitgegeven en daarmee werd ter waarde van 200 miljoen nieuw geld binnengekregen. 10% was van de familie de Pauw die al grootaandeelhouder is.
  • SPAC noteringen. Bedrijven die naar de beurs komen zonder dat bekend is wat ze eigenlijk gaan doen. Het is een relatief nieuw fenomeen. Misschien had ik dat moeten doen met de x 10 portefeuille… Zoiets werkt alleen maar beter als je het met miljoenen kan doen. Immers, dan ben je zelf ook weer een koersveranderaar in de markt. Op zich zijn SPAC noteringen net zoiets als heel dure loterij loten.
  • Gisteren weer enkele posities ingenomen in de x 10 portefeuille nieuwsbrief en we zijn nu bij enkele van de eerste posities de inkoopniveaus in positieve zin aan het verlaten.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *