LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 4 aug 2023

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 4 aug 2023

  • Gisteren was het zwaartepunt van de kwartaalcijfers. In de VS maar liefst 1264 bedrijven die hun cijfers publiceerden. Vandaag is het met 242 bedrijven aanzienlijk rustiger. Het mag duidelijk zijn dat het moeilijk is voor de bedrijven in dat geweld hun plekje in de zon te claimen. Alleen de grote jongens worden genoemd en je moet wel heel bijzonder naar buiten komen, wil je als klein bedrijf persaandacht krijgen.
  • Apple kwam volgens de ene uitgever met tegenvallende cijfers en volgens de andere met meevallende cijfers naar buiten. De omzet was hoe dan ook 1,4% minder. Dat is dus niet goed. De verkoop van iPhones blijft achter bij de verwachtingen. Het aandeel verloor in de nabeurse handel 2% aan waarde. Dat lijkt niet veel, maar dit bedrijf heeft een beurswaarde van 3000 miljard. 2% komt neer op 60 miljard dollar verloren beurswaarde…
  • Ooit gehoord van Treager? Dit is nu één van die kleinere bedrijven die het zonlicht wel wist te bereiken in het cijferseizoen. De koers van het aandeel (COOK) steeg 41% op de goede cijfers.
  • Saoedi Arabië brengt haar productie van olie verder terug. Ook Rusland zegt de productie te verminderen. Bij Rusland vraag ik me wel af of dat echt vrijwillig is… Hoe dan ook, de prijzen aan de pomp worden hoger en hoger.
  • De Britse rente was in 15 jaar niet zo hoog.
  • Het in brand gevlogen schip met daarop 3.784 auto’s had volgens Volkswagen slechts een beperkt aantal auto’s van het bedrijf aan boord. Die auto’s zijn verzekerd. Wel zal de levering van die auto’s niet meer doorgaan en moeten klanten dus langer wachten op vervanging van hun bestelling. De lading was vooral verzekerd bij Japan P&I Club. Ze zijn er nog niet uit of dit een total loss wordt.
  • China legde een paar jaar geleden, als een straf voor Australië dat kritiek op China had, een tarief op voor onder meer graanproducten uit Australië. Deze tarieven zijn nu weggenomen. Puur toevallig komt dit vrijwel gelijk met het wegvallen van de graanimport vanuit Oekraïne. Rusland heeft de voorraden die onder meer voor China waren in brand geschoten. China komt nu dus klem te zitten en dan zijn ze ineens heel vriendelijk.
Tags
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *