LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 4 april 2023

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 4 april 2023

  • Vandaag ga ik in het lunchwebinar een klein beursgenoteerd bedrijf bespreken. Wordt dit een knaller en moet je daar dan als particulier in zitten, of laat je dit het beste lopen en pak je het eventueel op als het bedrijf zich wat meer bewezen heeft?
    Klik hier als je er om 12:30 uur bij wilt zijn.
  • In de VS hebben twee vechtsporten media bedrijven besloten voortaan samen te gaan. De bedrijven onder de tickercodes WWE en EDR fuseren. Ze denken dat ze door hun samengaan tot wel 100 miljoen per jaar minder hoeven uit te geven.
  • Gisteren twee trades in daytrading gedaan. Beide winstgevend, maar het hield niet over omdat het twee keer een net meer dan break even werd. 3,6 punten winst is winst, maar het is niet om over naar huis te schrijven. Mijn probleem is een beetje dat ik er de tijd niet voor neem. Het kost niet eens zo veel tijd, maar zelfs dat is me te veel omdat ik zo druk met veel dingen ben.
  • De kansen voor DeSantis als presidentskandidaat zijn door de ruzie met Disney enorm afgenomen. DeSantis is van mening dat Disney de mond gesnoerd moet worden omdat het bedrijf een mening heeft. Dat maakt dat hij door bedrijven in de VS wordt gezien als anti-bedrijven kandidaat. Hij maakt dus vrijwel geen kans meer zou hij zich nog kandidaat stellen.
  • Analisten denken dat door de productieverlaging van OPEC de olieprijs terug naar $100 per vat kan gaan. Ik moet het nog zien. Het lijkt er sterk op dat analisten verrast werden en in hun paniek nu van alles gaan roepen.
  • Tesla heeft steeds meer onverkochte auto’s staan. Wat is er aan de hand? Zelfs kortingen kunnen blijkbaar niet genoeg consumenten over de streep trekken. In het laatste jaar maakte Tesla 78.000 meer auto’s dan het verkocht! De prijsverlagingen zijn dus geen teken van kracht!
  • De leerkracht die in de VS door een leerling van zes jaar werd beschoten, heeft de school aangeklaagd voor 40 miljoen. Ze had vooraf meerdere keren aangegeven dat de jongen waarschijnlijk een wapen had, maar de schoolleiding wilde niet ingrijpen. De complete schoolleiding heeft nu overigens al banen elders.
  • Schiphol heeft naar buiten gebracht dat het nachtvluchten wil schrappen en dat er een verbod moet komen voor luidruchtige vliegtuigen en privéjets. Ook wil Schiphol afzien van het bouwen van nog een landingsbaan.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *