LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld

Beleggers Nieuws Goud Laatste Nieuws

Marktbeeld

goud, china

Het uitvallen van de elektriciteit in heel Argentinië en Uruguay maakt duidelijk dat elektriciteitsnetwerken veel te kwetsbaar zijn. De netten moeten opgedeeld kunnen worden in kleinere eenheden die zelfstandig kunnen blijven draaien bij een storing elders in het net.

De CEO van ABNAMRO gaat op zijn 64e met pensioen. Het is duidelijk dat de top van het bedrijfsleven geen probleem heeft met de verhoging van de pensioenleeftijd.

Verzekeraars verhogen het eigen risico bij claims voor elektronica. Smartphones en tablets worden steeds vaker als gevallen of gestolen geclaimd en dat gaat voortaan dus minder interessant worden.

De maïsoogst 2019 is in de VS al in gevaar gekomen omdat veel velden door overvloedige regen nog te nat zijn. Terwijl hier de maïs al zo’n dertig centimeter hoog staat, moeten ze in de VS nog zaaien. Het zit de Amerikaanse boeren ook niet mee de laatste jaren. Ook de leveranciers van apparatuur merken nu het feit dat er veel minder gezaaid wordt. De machines worden niet gehuurd en zeker niet (nieuw) gekocht.

China was niet gediend van de woorden “Chinese Pig” toen het ging over de varkenspest in China. Ze begrepen de woordkeuze van een analist niet. Het gevolg is nu wel dat UBS kan fluiten naar een grote uitgave van dollar obligaties in China. De analist is geschorst.

Het heeft uiteindelijk een jaar geduurd, maar ik heb mijn geld – zonder buitenlandse notariskosten – van mijn EuroPacific rekening gekregen. Het probleem was dat ze mijn accountant niet als erkende partij wilden herkennen, terwijl andere banken dat wel gewoon doen. Ik moest van hen naar een buitenlandse (dure) notaris uitwijken, hetgeen ik weigerde. Uiteindelijk bracht notariskantoor van Luijn in Best soelaas. Hun verklaring was uiteindelijk wél akkoord. De verhuizing van EuroPacific naar Puerto Rico is wat mij betreft qua regelgeving nog geen groot succes.

De mega schikking rondom Fortis wordt door veel beleggers opgevolgd. Veel slachtoffers zijn bereikt, maar de massale melding levert wel veel vertraging in de afwerking op.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *