LADEN

Typ om te zoeken

Is Huawei écht het probleem?

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Is Huawei écht het probleem?

huawei

Volgens de Amerikaanse regering is Huawei een bedrijf dat bewust achterdeurtjes in haar producten maakt zodat de Chinese geheime dienst ons kan bespioneren.
De VS kan het weten, want het land heeft fabrikanten al jaren onder druk gezet om achterdeurtjes voor de Amerikaanse geheime dienst te maken.
Bewust of onbewust is dat ook gedaan. Bedrijven als Microsoft, Apple, Amazon en IBM hebben producten uitgegeven waarbij Amerikaanse geheime diensten driftig gebruik maakten van daarin aanwezige achterdeurtjes.
De fabrikanten zeggen dat ze dat niet bewust hebben gedaan en we moeten dat maar geloven. Huawei zegt hetzelfde, maar die moeten we dan niet geloven vindt de VS. De VS heeft geen bewijzen overlegd van het bestaan van achterdeurtjes in Huawei producten.
Nu komt het mooiste… Het gevechtsvliegtuig F35 is één van de grootste en duurste projecten ooit en het vliegtuig moet de komende dertig jaar de hegemonie van de VS in de lucht handhaven.
Onderdelen van dat vliegtuig worden door bedrijven gemaakt die in Chinese handen zijn.

De vraag die zich nu oproept is de volgende… Is China de vijand?

Als dat zo is, doe dan geen zaken met dat land. Is het echter niet de vijand, behandel ze dan ook niet als vijand. De VS hinkt momenteel op twee gedachten. China moet tegen lage kosten produceren voor de VS, maar mag zich niet ontwikkelen tot een land dat misschien uiteindelijk nog wel sterker gaat worden als dat de VS nu is.

In mijn ogen is het probleem het feit dat de VS niet duidelijk heeft wat haar beleid is. President Trump heeft geen beleid. Hij heeft de one liner “America First”, maar daar zit geen beleidsdocument achter. Daar zit het grootste probleem. Hoe moeten geheime diensten effectief werken als ze niet weten wat het ultieme doel van hun werk is? Als de president en zijn team het beleid niet helder uiteenzetten, is het dan gek dat geheime diensten hun eigen beleid gaan vormen? De VS heeft 21 geheime diensten. Die 21 diensten werken allemaal met een eigen opgesteld beleid zonder dat er een overall politiek gedragen beleid aan ten grondslag ligt… Tenminste, niet openlijk.
Deep State is geen groepje slechteriken die alleen maar aan zichzelf denken. Deep State is een grote groep beleidsmakers die vaak los van elkaar noodzakelijk een beleid moeten neerzetten om hun medewerkers een idee te geven van wat er moet gebeuren. Dat het dus afwijkt van een presidentieel beleid dat zwalkt is overduidelijk.
Dat is bij iedere presidentswisseling al een probleem, maar bij deze president een extra probleem omdat hij écht totaal geen visie afgeeft, behalve die van de egoïstische bully die reageert op wat hem persoonlijk overkomt. Hij leest niet, hij doet geen kennis op. Alleen wat hij zelf op Fox ziet of wat hem persoonlijk verteld wordt door zijn adviseurs, interesseert hem. Daar sta je dan als directeur van een geheime dienst. Hoe hou je je mensen gemotiveerd als er geen presidentieel beleid is en de president niet eens van het bestaan van je dienst af weet, of er openlijk negatief over is? Dan maak je het beleid zelf en dan ben je ineens Deep State geworden.

Ondertussen heeft de president het op Huawei voorzien. Dat terwijl andere Chinese bedrijven ongestoord achterdeuren kunnen bouwen in extreem belangrijke (wapen)systemen.

Tags
Vorig artikel

2 Reacties

  1. Ryan Tewari 19 juni 2019

    Lockheed heeft al een persbericht uitgebracht waarin zij ontkennen dat het betreffende Chinese bedrijf onderdelen levert. Het bericht over dit Chinese bedrijf komt uit Rusland.

    Beantwoorden
  2. Antoine Engelen 19 juni 2019

    China is al de macht in deze wereld alleen lopen ze er niet mee te koop Amerika is bang en wil dat andere landen hun de macht laat behouden maar met het gedrag dat ze vertonen verdienen ze het niet om de leider van de wereld te zijn ze houden de vooruitgang tegen hun tijdperk is voorbij alleen willen ze dat niet accepteren en dat zijn door de geschiedenis heen altijd wild om je heen gaan slaan en andere de schuld geven als gevolg om iedereen in het verderf te storten en angst te zaaien zodat je er wanhopig aan vast kan houden het is triest om een slechte verliezer te zijn zo verliezen ze ook hun gezicht

    Beantwoorden

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *