LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 31 mei 2017

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 31 mei 2017

Vorig jaar is het aandeel van duurzame energie in Nederland gelijk gebleven. Dat er geen groei was, is te danken aan het toegenomen gebreuik van energie. De groei van de duurzame energietoepassingen kan de groei van het verbruik al niet bijhouden. Oplossing is veel meer inzetten op energiebesparing. Daartoe moet energie voor grootgebruikers veel duurder worden! Hoe meer je in Nederland verbruikt, des te goedkoper wordt energie. Dat is geen stimulans om echt in te zetten op besparen.
– De relatie tussen de VS en Duitsland is fors bekoeld nu gebleken is dat Trump en Merkel elkaar totaal niet liggen. De vraag is welke Europese leider wel met Trump om kan gaan. Wie wil er vriendje zijn met de bully en wat zegt dat over jou zelf?
– Deutsche Bank heeft van de FED weer een boete gekregen. Dit keer een bedrag van 41 miljoen omdat de bank te makkelijk te gebruiken is voor witwassen.
– De overname van NXP door Qualcomm is nog geen gelopen race. Enkele grote aandeelhouders, waaronder Elliott, zouden de overnameprijs te laag vinden en vragen om een hoger bod.
– Volgens analist Kay Van-Petersen zal bitcoin binnen tien jaar op 100.000 dollar staan. Deze analist wordt nu door CNBC opgevoerd als de grote goeroe omdat dezelfde persoon ook de 2000 dollar achteraf bezien correct voorspelde. Het punt is met die ‘voorspellingen’ dat er altijd wel iemand goed gokt. De kans op nog weer zo’n goede belachelijke voorspelling is astronomisch klein. Aan de andere kant… Als de dollar waardeloos gaat worden door hyperinflatie, dan kan het maar zo gaan uitkomen. Niet bitcoin is dan meer waard, maar de dollar verloor haar waarde. In dat geval is het een uitkomst die juist was, maar niets opleverde.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *