LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 31 januari 2017

Beleggers Nieuws Goud Laatste Nieuws

Marktbeeld 31 januari 2017

Is het nieuws? Minister Kamp wil de verlenging van de salderingsregeling voor zonnepanelen energie in overweging nemen. Dat zegt hij in een brief aan de Tweede Kamer. Dit is hem in feite enkele maanden geleden opgedragen door de Tweede Kamer en hij zegt met de reactie in de brief in feite niets. We krijgen in maart verkiezingen en wat hij zegt is dat hij voor de verkiezingen geen standpunt in wil nemen. Kiezers moeten de politieke partijen NU vragen wat hun standpunt op dit onderwerp is. Dan kunnen zonnepaneel eigenaren tenminste de VVD afschrijven als partij waarop ze kunnen stemmen.

  • Goldmoney geeft nu ook de mogelijkheid om goud om te ruilen in Indiase Rupee’s. Niet dat wij dat graag willen, maar in India biedt het wel weer extra mogelijkheden.
  • De Dow Jones is weer onder de 20.000. Ooit was de AEX boven de 700. Dat was toen een mijlpaal en we staan er nog altijd mijlenver vanaf. Die kans loopt de Dow Jones nu ook, als beleggers te onzeker worden over wat de regering Trump allemaal onderuitschoffelt.
  • Deutsche bank heeft in de VS weer een schikking van 425 miljoen getroffen. Nog altijd wordt deze bank als degelijk gezien. Het is echter een roversnest dat vrijwel iedere maand een miljoenenschikking bekend moet maken.
  • Obama heeft nu ook iets gedaan wat geen president voor hem deed. Hij heeft via een woordvoerder laten weten dat hij de protesten hartverwarmend vindt. Het trieste daarvan is dat Obama in zijn acht jaar NIETS heeft gedaan om de mensenrechten van Amerikanen te verbeteren. Dat hij het dus ook maar ‘iets’ vindt laat mij persoonlijk volkomen koud. Obama was de oplossing ook niet.
  • De tech sector in de VS is niet blij met de executive order van Trump. De relatie met Trump die al kwetsbaar was, is daarmee terug naar diepvries temperatuur.
  • In Zuid Afrika wil het ANC meer controle op de economie. Zo willen ze de banken reorganiseren zodat de staat meer invloed op het financiële reilen en zeilen van Zuid Afrika heeft. Het is de vraag of ze het met de juiste uitgangspunten doen. Dát er een banken aanpak nodig is, dat staat buiten kijf. Maar of de ANC oplossing de juiste is, dat betwijfel ik. Het ANC is zelf één corrupte bende. Hoe gaan die het beter doen dan de criminele bankiers?
  • De goudprijs stond gisteravond weer even boven de 1200. Vanochtend stond goud weer net onder de 1200.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *