LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 31 dec 2019

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 31 dec 2019

libra, facebook

Dan ineens is ie daar, de laatste beursdag van het jaar. Een goed jaar voor de beurs, waarbij de AEX en BEL20 fraai gestegen zijn. De BEL20 steeg grofweg zo’n 10% terwijl de AEX zeker 15% heeft gewonnen. Ik schat het even grof in. We hebben nog een korte beursdag te gaan.

Danske Bank wordt aangeklaagd door de nodige aandeelhouders vanwege de witwaspraktijken van de bank. Dit criminele gedrag heeft de aandeelhouders veel geld gekost. De aandeelhouders zijn vooral pensioenfondsen, verzekeraars en vermogensbeheerders. De rechtszaken lopen in meerdere landen, waaronder in de VS.

Het Libra project van Facebook is in de huidige vorm mislukt. De zegt de Zwitserse president. Waarom hij? Facebook wil het project in Zwitserland vestigen. Niet alleen liggen autoriteiten dwars, maar ook belangrijke partners zijn al uitgestapt.

De 500 rijkste personen in de wereld (waaran het vermogen bekend is) zagen hun vermogen alleen al in 2019 met 25% groeien! Het gaat dus steeds slechter met de rijkdomverdeling in de wereld en ik zie daar nog geen enkele verandering in komen. Alleen de rijksten hebben nu nog geld om groot te investeren en als er zich dus kansen voordoen zijn zij het die mee kunnen en mee mogen doen.

Volgens een analist van de Rabobank mogen we in 2020 een renteverlaging van de FED verwachten. Nu neem ik dat bij de Rabo met een korrel zout. Ooit was Iris hun onderzoekslatform en steevast koos ik voor de andere keuze enh steevast kreeg ik dan gelijk. Daar kon je de klok op gelijk zetten.

Vestas mag windmolens aan China leveren. Het blijft raar dat Chinezen die dingen in Europa bestellen, terwijl ze ze zelf ook maken. Kwestie van kiezen voor kwaliteit?

Freedom Internet, de opvolger van XS4All gaat er komen. Er is 2,5 miljoen opgehaald bij meer dan 3.000 particulieren. Waarschijnlijk kunnen de eerste aansluitingen in maart gerealiseerd worden.

In Nederland wist de Jumbo supermarktketen één miljard euro meer aan omzet te maken in 2019. De keten is sinds kort ook in België actief.

De goudprijs is weer stevig boven de $1500 gekomen. In Euro’s bezien zitten we dicht bij de all time high. Open nu een goudrekening!

Tags
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *