LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 30 mei 2023

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 30 mei 2023

  • Vandaag ga ik in het lunchwebinar een aandeel met een dividend van 100% bespreken. Een belachelijk hoog dividend, hoe is dit mogelijk? Wil je er om 12:30 uur bij , zijn, klik dan hier om je aan te melden.
  • Gisteren was de Amerikaanse beurs gesloten vanwege memorial day. De dag dat de VS haar soldaten eert.
  • Gaat het schuldenplafond alsnog net op tijd opgelost worden? Het ziet er naar uit en dat is een goede zaak. Heb ik me voor niets zorgen gemaakt. Maar… better save than sorry.
  • Zelenski heeft aangegeven dat de datum voor de volgende fase van het offensief is vastgelegd. Ik denk dat het niet lang meer gaat duren voor de soldaten massaal in beweging gaan komen.
  • In de pers heel veel berichten over AI. De eerste bedrijven profiteren al. Dat zijn vaak bedrijven met rekenkracht producten. Denk aan bijvoorbeeld Nvidia, dat zeer belangrijke processoren maakt. Dat aandeel is echter niet goedkoop meer.
  • Hoe kan je restaurant ook negatief in het nieuws komen… Bij Arby’s in de VS is een werkneemster omgekomen toen ze in de diepvriezer ingesloten raakte. Wat ze ook probeerde, ze kwam er niet meer uit en niemand hoorde haar. Dat gaat de keten veel negatieve publiciteit opleveren en daarbij een enorme claim van de nabestaanden.
  • De pluimveesector in Nederland is nu vogelgriep vrij, maar als we gaan vergelijken met hoe Corona zich verspreide, dan ziet het er heel slecht uit en hebben we pas het begin van een ramp gezien. Vogelgriep kan namelijk ook op mensen overslaan en het beeld is wereldwijd niet gunstig.
  • Na de winst van Erdogan verliest de Turkse Lira terrein ten opzichte van de dollar. Ondanks het financiële wanbeleid van Erdogan koos de Turkse bevolking voor nog weer vijf jaar Erdogan.
  • In China is de jeugdwerkloosheid op een recordhoogte gekomen. Veel landen in de wereld laten Chinese jongeren niet meer toe. Ze zijn bang voor spionage, maar ook voor het feit dat miljoenen Chinese jongeren die goed opgeleid zijn na hun ‘vakantie’ blijven hangen en banen wegpikken van lokale werknemers. Die Chinese jongeren komen thuis niet aan de bak. Ze gaan dus als economische vluchteling de wereld verkennen.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *