LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 30 jan 2023

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 30 jan 2023

  • De komende tijd ga ik de FXFLat webinars alleen nog op dinsdag en woensdag geven. FXFlat heeft het momenteel te druk om de frequentie van drie keer per week vol te houden. Ben je er dinsdag om 12:30 uur bij? Ik ga een groot uranium aandeel bespreken.
  • Ik heb vorige week een heel goedkoop Japans aandeel besproken. Kijk de video hier.
  • De onrust in het Midden Oosten neemt toe. Begonnen eerst de raketten op Israël te vallen, daarna kwam de reactie terug. Vervolgens bericht uit Iran dat er een dak van een fabriek beschadigd is door een drone. Blijkbaar hebben ze een Rus het persbericht in Iran laten opstellen. Er was wel meer aan de hand in Iran. Tot mogelijk een gewapende opstand aan toe. Meerdere fabrieken en legerkazernes zijn aangevallen.
  • Centric oprichter verliest zijn laatste aandeel. Sanderink was en bleef een luis in de pels van het bedrijf en de rechter heeft hem nu zijn laatste aandeel afgenomen. Het bedrijf kan nu ‘schoon’ verder.
  • Philips gaat 3000 banen schrappen. Elfhonderd banen in Nederland zullen verdwijnen.
  • Adani heeft in een 413 pagina grote reactie bekend gemaakt dat er geen waarheid schuilt in het rapport van shorter Hindenburg dat spreekt over fraude en bedrog bij het bedrijf. De koersen van de verschillende beursnoteringen van het concern bewogen flink. Adani Power verloor 5% van de beurswaarde.
  • Een Amerikaan had een oud schilderij in zijn schuurtje hangen. Blijkt het een doek van Antoon van Dijck te zijn. Namelijk een studie voor St. Jerome dat in museum Boymans van Beuningen hangt. Het is geveild voor 3,1 miljoen dollar. Ik heb even gekeken, maar ik heb helaas geen oude schilderijtjes in de schuur hangen. Toch jammer.
  • Nissan en Renault gaan hun samenwerking opnieuw vormgeven. De liefde was in de loop van de tijd toch wat bekoeld. Renault gaat afscheid nemen van 28,4% van de aandelen Nissan en daarmee vervalt de invloed van Renault bij Nissan. Misschien toch even interessant om deze video te kijken?
Tags
Vorig artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *