LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 3 mei 2023

Beleggers Nieuws Goud Laatste Nieuws

Marktbeeld 3 mei 2023

  • De goudprijs is weer boven de 2000 dollar per troy ounce gekomen.
  • Tussen de middag bespreek ik een interessante Europese verzekeraar die 5% dividend uitkeert. Klik hier om er om 12:30 uur bij te zijn.
  • Het is deze week vooral een cijferweek, waarbij veel bedrijven met de eerste kwartaalcijfers komen. Ik heb dat gisteren in het lunchwebinar ook al even aangestipt.
  • Ford kwam gisteren met haar cijfers. Beleggers waren niet onder de indruk. De koers ging tijdens beursuren met ruim 2% onderuit en nabeurs kwam daar een kleine anderhalve procent verlies bij. Het gekke is, Ford deed het beter dan analisten hadden verwacht. Logisch zou dan dus zijn dat de koers stijgt. Het is één van de redenen dat degelijke beleggers niet Nét voor de cijfers de aandelen kopen. Het is slimmer en winstgevender om te wachten tot na de bekendmaking van de cijfers. Overigens komt de winst van Ford uit de verkoop van auto’s met verbrandingsmotoren. Ze maken nog verlies op de verkoop van Elektrische auto’s.
  • Ik blijf er voor waarschuwen, de Amerikaanse overheid komt begin juni zonder geld te zitten. Dat heeft de potentie om een economische ramp te worden omdat MAGA politici er geen zier om geven dat de Amerikaanse economie in zou storten.
  • Apple kreeg 1 miljard aan spaargeld overgemaakt in de eerste vier dagen tijd. Je krijgt als spaarder 4% rente op die spaarrekening. Dat terwijl lokale banken in de VS nog altijd geen rente betalen. De bankencrisis wordt hiermee alleen maar meer op scherp gezet.
  • Miljardair Carl Icahn (87) zag zijn vermogen met 10 miljard dollar afnemen nadat short seller Hindenburg Research een beschuldiging van een Ponzi scheme af gaf. Ik voorzie toekomstige rechtszaken over deze zaak…
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *