LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 3 mei 2018

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 3 mei 2018

– De FED heeft gisteren een nieuw rentebesluit uitgedaan. Het is op details veranderd ten opzichte van het voorgaande rapport. De verschillen vinden we onder meer in de toegenomen inflatie. Deze inflatie is nu op het gewenste niveau gekomen. Zakelijke beleggingen doe het goed in de VS. Bedrijven maken goede rendementen.
– Trumps nieuwe advocaat heeft toegegeven dat Trump zijn advocaat 130.000 dollar heeft betaald. Deze mededeling is gedaan omdat de schijn was gewekt dat het geld vanuit de campagnekas was overgemaakt. Dat zou een zwaar illegale handeling zijn geweest. Trump ontkende tot op heden dat hij wist van de betaling.
– In Zweden wordt nog amper met cash geld betaalt. Zelfs de centrale bank van Zweden heeft daar zorgen over. Feit is namelijk dat in crisistijd mensen meer cash geld willen hebben. Dat cash geld is er in Zweden simpelweg niet meer. Een volgende crisis zal dus tot een andere menselijke reactie moeten gaan leiden. De vraag is of mensen dat dan doen en wat er gaat gebeuren als vervolgens blijkt dat er geen cash geld meer is. Wat doet dat met de waarde van de munt?
– Aandelen Tesla kregen volgens de pers gisteren een koersdreun na rare uitspraken van Elon Musk. In het echt ging de koers van Teste op dagbasis bezien juist omhoog. Het was wel zo dat intraday de koers hoger gestaan heeft en die winst ging helaas verloren. Ik zit overigens long Tesla op dit moment. (en sta op winst) Wat of het aandeel Tesla vandaag gaat doen moeten we bezien. In de nabeurse handel was sprake van bizarre koersuitslagen. Gezien de persuitingen willen ze blijkbaar een koersdrama proberen te veroorzaken. Tesla heeft daadwerkelijk forse uitdagingen. Zo was het verlies 700 miljoen en de productie van de Tesla 3 loopt niet zoals gehoopt.

tesla
– Mark Mobius waarschuwt voor een marktcorrectie van 30 tot 40%. Zijn voornaamste reden is dat de beurs in zijn ogen al te lang zonder zo’n correctie is gebleven. Dat is dus een voorspelling in de trend van… het zonnetje schijnt nu en ik verwacht dat het binnenkort wel een keer zal gaan regenen. Waarom? Het zonnetje schijnt al zo lang… Hij kan wel gelijk krijgen, maar de argumentatie voor die correctie is gewoon uiterst zwak.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *