LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 3 maart 2017

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 3 maart 2017

In de VS heeft minister Sessions zichzelf afgemeld als leider van het team dat onderzoek moet instellen naar zijn eigen handelen. Dat was wel het minste dat hij kon doen. Enkele ondergeschikten gaan nu onderzoek naar hun eigen baas doen. Het is wel duidelijk dat de normen in de VS onder Trump wat anders liggen dan we gewend waren. Over normen gesproken…

Mike Pence had zware kritiek op Clinton toen bleek dat ze privé telefoon en e-mail accounts gebruikt had. Nu blijkt dat Pence op het moment dat Clinton in de fout ging precies dezelfde deed EN hij werd daarbij gehacked. De norm die voor Clinton gold, vond hij voor zichzelf te hoog.
– Boeing gaat in de Amerikaanse stad Seattle 1800 banen schrappen. Ze proberen dat te laten gebeuren via een vrijwillige vertrekregeling.
– Hoe groot is de corruptie in China? Waarschijnlijk enorm, want als je veel superrijken wilt ontmoeten in China, dan hoef je maar naar een parlementszitting te gaan. Meer dan 100 parlementsleden zijn in dollar miljardair. De rijkste 209 leden hebben gemiddeld samen 300 miljoen dollar in bezit. Het communisme heeft erg goed voor ze gewerkt. In het Amerikaanse parlement zit geen enkele miljardair. Zelfs de Amerikaanse president, die claimde een miljardair te zijn, durft zijn belastinggegevens niet openbaar te maken omdat dan hoogstwaarschijnlijk zou blijken dat hij hoogstens enkele honderden miljoenen rijk is.
– De spanning in de Zuid Chinese zee is weliswaar opgelopen, maar meer dan naar elkaar schelden deden de marines van China en De VS nog niet.
– de IPO van Snap was gisteren een succes voor beleggers die in deze IPO meededen. Het aandeel schoot 44% omhoog.
– Bij Caterpillar zijn er invallen in de kantoren gedaan vanwege een onderzoek naar hun Zwitserse dochteronderneming CSARL. De Amerikaanse overheid is van mening dat Caterpillar nog twee miljard aan belastingen moet afdragen. Caterpillar heeft in 2000 PricewaterhouseCoopers een belastingontwijkingsstrategie laten ontwikkelen. De Amerikaanse belastingdienst weigert de legaliteit van de regeling te erkennen.
– De haast om met een nieuwe moslim ban te komen is blijkbaar weg bij Trump. Een maand na de vorige poging is er nog altijd geen verbeterde versie gekomen. Waar is de urgentie nu? Het was toch allemaal zo dramatisch? Het land werd toch overspoeld door terroristen? Of was dat een beetje overdreven?
– De BeursAccent Nieuwsbrief is weer bijna klaar. Er gaan de nodige mutaties bekend gemaakt worden. De portefeuille wordt iets smaller.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *