LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 3 juni 2021

Bedrog en fraude Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 3 juni 2021

  • Een grote fabrikant van zonnepanelen levert er monitoring apparatuur bij die storingen op andere apparaten en communicatie geeft. Men wil nog altijd niet openbaar maken welke leverancier het betreft. Blijkbaar ‘chanteren’ ze vanuit de overheid deze leverancier nu, door te dreigen met openbaarmaking. Wil je juist privacy, dan zijn die panelen misschien juist wel een pré.
  • Eindelijk zijn Brussel en Londen het eens over de verdeling van de visvangsten. Het gaat overigens nog alleen over 2021.
  • Gemeenten in Nederland blijven illegale nepaccounts gebruiken om burgers online te volgen. Dit is illegaal, maar de gemeenten vinden het geen probleem om de wet te overtreden. Dat lijkt me dan ook voor de inwoners te moeten gelden. Tilburg is zo’n gemeente die de praktijk blijft toepassen. Dat lijkt me een punt voor raadsvragen in die stad.
  • Het bedrijf Booking.com heeft een miljoenensteun van het Nederlandse kabinet gekregen en gaf daar de helft van aan de managers. Helaas is de verstrekte steun niet terug te eisen. Wederom een prachtig staaltje van kwaliteit bij de Nederlandse overheid. De ambtenaren kunnen nu gepromoveerd worden richting een baantje hoog bij de belastingdienst. Daar hebben ze nog wel ruimte voor zulke kanjers. De politici die hier over gingen wassen hun handen in onschuld. Maar dit is puur vanwege Corona zeggen ze.
  • Prosus heeft Stack Overflow overgenomen. Het bedrijf wordt nu steeds meer een durfinvesteerder. Jefferies vergelijkt het zelfs al met het bedrijf Softbank.
Tags
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *