LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 3 juni 2019

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 3 juni 2019

rente, staatsobligatie, pensioenfondsen

Tit for tat, China heeft het nu gemunt op FedEx nu dat bedrijf pakketjes van Huawei niet meer met dezelfde snelheid vervoerd. Blijkbaar gaan die pakketten nu via een speciaal douane kantoor, hetgeen de vertraging kan verklaren. Fedex zegt dat het een ‘vergissing’ was. Overigens dreigt China, in navolging van de VS, nu ook een lijst op te stellen met ‘onbetrouwbare’ bedrijven.

Trump heeft nu ook een handelsakkoord met India opgezegd en daarmee nog weer een land gevonden waarmee de VS nu ruzie heeft.

In België gaan de verkeersboetes fors omhoog. In het geval van op de vluchtstrook rijden wordt dat volgens de Belgische krant De standaard drie keer zo duur (174 euro). Op de snelweg onnodig links blijven rijden gaat 116 euro kosten.

De rente op de tien jarige staatsobligatie is onder de nul procent gekomen. U mag die staatsobligaties dus letterlijk kopen waarbij u rente moet gaan betalen… En dan vragen we ons af waarom pensioenfondsen het zo moeilijk hebben. Die worden gedwongen die stukken te kopen.

John de Mol gaat Facebook aanklagen omdat deze advertenties waarin zijn naam genoemd wordt toestaat. Daarnaast wil Facebook niet bekend maken wie de advertenties plaatst. Ook ik stoor me mateloos aan die misleidende advertenties die door Facebook toegestaan worden omdat ze het bedrijf veel geld opleveren. Woensdag zal eea via een kort geding voor de rechter komen.

Alle sancties en invoerbelasting ten spijt is de Chinese industriële productie in mei toch weer gestegen.

President Trump zal drie dagen in het VK verblijven om daar onder meer 75 jaar na D day te vieren. De burgemeester van Londen vergelijkt Trump met de dictators van de vorige eeuw en vindt het bezoek een historische fout.

Tags
Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *