LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 3 augustus 2023

Bedrog en fraude Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 3 augustus 2023

  • Hou er rekening mee dat ik in de maand augustus vakantie heb en niet iedere dag in de gelegenheid ben om online te komen. Ik sluit ook niet uit af en toe meerdere dagen de computer simpelweg niet aan te zetten.
  • Gisteren alle toonaangevende beurzen lager. Naar verluidt vanwege de downgrading van de VS door Fitch. Ik denk dat het gewoon onderhand tijd was voor een slechte dag. Het ging al twee weken verbazingwekkend goed op de beurzen.
  • 7 augustus is de beurs van Toronto een dag gesloten.
  • In Nederland heeft het UWV willens en weten de wet overtreden door illegaal cookies op de website te plaatsen en daar vanuit onderzoeken naar uitkeringsgerechtigden te starten. Ze hebben dat bijna drie jaar gedaan, ondanks waarschuwingen van de eigen juridische dienst dat het niet mocht. Wie gaat hier verantwoording voor nemen?
  • ING maakte meer winst dankzij de hogere rente die ze haar klanten kan rekenen. In het laatste kwartaal werd maar liefst 2,2 miljard euro winst gemaakt. Niet slecht voor een bedrijf dat op kosten van de belastingbetalers overleefde en dezelfde belastingbetalers nu kwartaal na kwartaal mag uitkleden.
  • De prijzen van maïs en tarwe zijn procenten gestegen na wederom een aanval van de Russen op de voorraden van Oekraïne. Een misdaad tegen de menselijkheid zou dat wel genoemd mogen worden, want de voorraden graan in Oekraïne zijn mede voor Afrikaanse landen waar hongersnood heerst. Rusland probeerde die landen te paaien met een aalmoes, maar de meeste Afrikaanse landen begrijpen ondertussen wel dat Putin oorlog over hun rug voert.
  • Amazon heeft in Almelo haar eerste Nederlandse distributiecentrum geopend. Ik denk een niet zo goede ontwikkeling, want Amazon is simpelweg slecht voor de middenstand en daarmee slecht voor de leefbaarheid in vooral de dorpen.
    Amazon steunt je lokale sportclub niet. De middenstander in het dorp wel. Dus waar ga jij je spullen kopen?
  • Chinese jeugdwerkloosheid neemt toe. Als ze al banen vinden, dan is het veel te vaak buiten de sector waar ze voor geleerd hebben. Officieel is de werkloosheid 5%. Dat percentage lijkt nogal… hoe zeg je dat netjes… verzonnen te zijn.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *