LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 29 okt 2021

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 29 okt 2021

  • Is er een wondermiddel tegen Corona gevonden? AP denkt van wel… en alle persdiensten pakten het op. The pill, called fluvoxamine, would cost $4 for a course of COVID-19 treatment. By comparison, antibody IV treatments cost about $2,000 and Merck’s experimental antiviral pill for COVID-19 is about $700 per course. Ik ben niet zo heel erg onder de indruk… maar misschien verwacht ik wel te veel van medicijnen… Bijvoorbeeld dat ze je beter maken. Tegenwoordig zijn ze al blij als 5% minder mensen het ziekenhuis in hoeven te gaan. Dat wordt al gezien als een wondermiddel. Misschien zou je ze ook vitamine pillen kunnen geven. Probeer dat ook eens uit!
  • De nieuwe naam voor de holding company van Facebook is bekend. Het wordt Meta.
  • Vanochtend stond de teller voor abonnees op het video kanaal op 1.999. Mijn doel voor 2021 was 2.000 abonnees. Mijn doel voor 2022 is om naar 4.000 abonnees te groeien. Dat lijkt maar klein allemaal, maar zonder betaald adverteren en met serieuze omzet maak ik het mezelf niet makkelijk.
  • President Biden moet zo veel water bij de wijn doen bij zijn Build Back Better plan dat je het al geen wijn meer mag noemen. De kans bestaat zelfs dat heel het plan komt te vervallen. Niemand is nu nog tevreden met wat er overgebleven is. Zaken als ziekteverlof en bevallingsverlof kennen ze niet in de VS en dat dreigt er nu ook niet te komen.
  • Ook Apple heeft last van het chiptekort, maar wist toch een flinke groei door te kunnen maken. Het bedrijf maakte een netto kwartaalwinst van 21 miljard dollar.
  • De inflatie in Duitsland en Spanje ligt op het hoogste niveau van de laatste 30 jaar. In Duitsland is de officiële inflatie nu 4,5%.
  • Per 100.000 inwoners heeft Nederland 6,7 IC bedden in de ziekenhuizen. In Duitsland is dat 47,7 bedden! De crisis in de ziekenhuizen is dus eigenlijk vrij makkelijk te verklaren. Wel is het zo dat in Duitsland bepaalde patiënten op de IC heten te liggen, terwijl wij het gewone ziekenhuisbedden zouden noemen. Het verklaart het enorme verschil bij lange na niet…
  • Over de veranderingen bij Neo Finance heb ik een video gemaakt. Kijk hier
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *