LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 29 maart 2022

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 29 maart 2022

  • Tesla gaat heel waarschijnlijk binnenkort haar aandelen weer splitsen. Na de vorige aankondiging van de splitsing ging het aandeel uiteindelijk 80% omhoog. Meestal is een splitsing van de aandelen goed nieuws voor de koers.
  • Elon Musk is zo ontevreden over Twitter dat hij overweegt een eigen platform te ontwikkelen. Het lijkt wel of iedereen tegenwoordig zijn eigen platform wil ontwikkelen…
  • In Florida is een wet aangenomen die het leerkrachten niet langer toestaat om op school over ‘anders dan hetero’ te spreken. Heb je het over lesbisch of homo met de kinderen, dan kan je aangeklaagd worden en je baan verliezen. Het bedrijf Disney, dat veel bezittingen in Florida heeft, heeft (te laat) zich fel uitgesproken tegen deze wet. De wet is nu ingegaan. Ze hadden wel wat eerder tegengas mogen geven. Het is nu wachten op een eerste rechtszaak om te zien of rechters deze wet grondwettelijk OK vinden.
  • Cathie Wood kocht recent NIO en verkocht wat aandelen Tesla. Ze kocht ook COIN, ROKU en ZM.
  • Nederland heeft nu als laatste EU land alsnog stappen gezet om geld uit het EU Corona hulpfonds te krijgen. Het nadeel van dat hulpfonds is dat de EU daarvoor terug aanpassingen in nationale regelgeving wil zien. Het is in feite legale omkoping en chantage.
  • De economische schade in Oekraïne is ondertussen al 500 miljard dollar. Rusland heeft nu zo’n 10 miljard aan schade. In die zin is wel duidelijk wie hier de verliezende hand in het geheel heeft. De geblokkeerde Russische tegoeden zouden naar Oekraïne moeten vloeien als schadeloosstelling voor dat land.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *