LADEN

Typ om te zoeken

Gaat Rusland haar doelen bijstellen?

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Gaat Rusland haar doelen bijstellen?

Volgens een Russische bevelhebber is het eerste deel van de operatie in Oekraïne succesvol afgesloten en gaat men nu over op plan C. Dat is de bevrijding van de Donbas regio.

Nu zegt Rusland er niet bij wat in haar ogen de Donbas regio is. Ik vermoed dat het de gehele landverbinding met de Krim is.

Maar zelfs de mededeling zelf kan misleiding zijn. De Russen happen naar adem rond Kiev, Charkov en Cherson. Als de Oekraïners daar soldaten weghalen om ze nu rond Donbas in te zetten, dan kunnen de Russen hun legers rond die drie steden redden.

De gesprekken tussen Oekraïne en Rusland worden interessanter. De hoogmoed van de Russen zal plaats moeten maken voor een bescheidener realiteit. De realiteit van een leger rond Kiev dat ingesloten dreigt te raken. De realiteit van een steeds sterker wordende Oekraïense legermacht die weliswaar weinig zware wapens heeft, maar zeer mobiel is en keer op keer achter de Russische linies weet te komen.

Juist omdat de Russen de steden niet in hun macht hebben, maakt ze kwetsbaar omdat ze dan heel veel land moeten bezetten. Hun aanvoerroutes zijn hierdoor kwetsbaar.

Het wordt tijd dat de Oekraïners de Russen nu beginnen te slopen. Daarbij hoeven ze geen medelijden te hebben met de Russische soldaten. Dat hebben de Russen immers ook niet met de Oekraïners. De Russen zijn bewust wreed richting de bevolking. Ze willen namelijk dat de wereld Russische soldaten gaat vrezen. Vooralsnog is het meer dat de wereld walgt van de Russische aanpak.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *